Toon alle activiteiten

Door Louis Boersma
Excursieleider Vogelweek IVN Waterland

Vroege vogels in het Purmerbos

Het is de Nationale Vogelweek en op deze zondag gaan we extra vroeg op pad in het natuurlijk deel van het Purmerbos op zoek naar die andere vroege vogels. We gaan vogels kijken met onze ogen én onze oren. Welke vogels komen we tegen in dit deel van het Purmerbos en op welke plekken zitten ze en waarom juist daar? Waarom maken vogels geluid, waarom “zingen” ze? Zijn alle vogels zangvogels? Hoe kan je de zang van de verschillende soorten van elkaar onderscheiden? Op al deze vragen gaan we proberen een antwoord te geven en een begin te maken met een paar vogels te herkennen in het grote vogelzangkoor. Maar het is natuurlijk al heel bijzonder om door de ontwakende natuur te lopen, de dauw op het gras, terwijl de meeste mensen nog slapen.

Aanmelden

Details

Activiteit

Wandelexcursie

Organisatie

IVN Waterland

Onderwerp

Vogelgeluiden en basisherkenning

Doelgroep

Beginnende vogelkijker

Startpunt

Westerweg 12 Purmerend (NH)
Parkeerplaats De Es, Westerweg in Purmerend

Duur

2.5 uur

Bijzonderheden

De wandeling gaat deels door vochtig terrein. We raden laarzen of hoge waterdichte schoenen aan. Deze excursie is geschikt voor voor meerdere doelgroepen, kinderen, jeugd, beginnende en ervaren vogelaar. Er zijn minimaal 2 excursieleiders aanwezig.

Kosten

Ja volwassenen € 2,50, kinderen gratis; IVN leden en donateurs gratis. Aub ter plekke te voldoen.

Aanmelden
Uw gegevens
Controleer svp goed of uw e-mailadres correct is. U krijgt alle benodigde informatie over uw activiteit per e-mail. U kunt uw e-mailadres niet achteraf corrigeren.
Vogelbescherming kan uw gegevens gebruiken om u te informeren over haar projecten en producten. Als u daar bezwaar tegen hebt, kunt u dat aangeven via info@vogelbescherming.nl.

Toon alle activiteiten