Toon alle activiteiten

Door Annemiek Demon
Excursieleider Vogelweek Vogelwerkgroep Arnhem

Zoeken naar Zwaluwen in Arnhem-Zuid

Een Vier- zwaluwenzoektocht is deze avond-fietsexcursie. De wijk Schuijtgraaf in Arnhem-Zuid is een nieuwe en groene wijk. Overal zijn groenstroken, moeras en waterplassen en dat heeft veel aantrekkingskracht op vogels. Onze uitdaging voor vanavond is om vier soorten zwaluwen te vinden. En natuurlijk hopen we nog veel meer andere vogels te zien, want in dit gebied leven ook eenden, ganzen, zangvogels en ook roofvogels voelen zich hier thuis. We starten vanaf de ingang bij Meinerswijk aan de Drielsedijk, tegenover het Pannenkoekenhuis de Steenen Camer. We maken een fietstocht rond en door de Schuijtgraaf, we zullen op verschillende punten stoppen en een klein stukje lopen en zijn rond zonsondergang weer terug bij het startpunt. Een eigen verrekijker is handig, de excursieleider heeft een telescoop en enkele reservekijkers bij zich.

Aanmelden

Details

Activiteit

Fietsexcursie

Organisatie

Vogelwerkgroep Arnhem e.o.

Onderwerp

Genieten en herkennen van stadsvogels en zwaluwen

Doelgroep

Beginnende vogelkijker

Startpunt

Drielsedijk 15A Arnhem (GE)
We starten vanaf de ingang bij Meinerswijk aan de Drielsedijk, tegenover het Pannenkoekenhuis de Steenen Camer.

Duur

2.5 uur

Kosten

Nee

Aanmelden
Uw gegevens
Controleer svp goed of uw e-mailadres correct is. U krijgt alle benodigde informatie over uw activiteit per e-mail. U kunt uw e-mailadres niet achteraf corrigeren.
Vogelbescherming kan uw gegevens gebruiken om u te informeren over haar projecten en producten. Als u daar bezwaar tegen hebt, kunt u dat aangeven via info@vogelbescherming.nl.

Toon alle activiteiten

In de omgeving