Toon alle activiteiten

Door Maarten Bosman
Excursieleider Vogelweek VWG Arnhem e.o.

De roep van de roerdomp in de Jezuitenwaai bij Arnhem

De Jezuitenwaai in de buurt van Arnhem bij Groessen is een deel van de Rijnstrangen, de vroegere loop van de Rijn. Het is een moerasgebied met bijzondere soorten, zoals de roerdomp, waarvan we de roep hopen te horen, de wateral, de zwarte stern en de grote zilverreiger. Wij kijken vanaf de oude Rijndijk over het gebied en maken daarna een wandeling naar de waterloop. Daar zien we de zwarte sterns, die broeden op nestvlotjes. Misschien horen en zien we ook de blauwborst en de rietzanger.

Aanmelden

Details

Activiteit

Wandelexcursie

Organisatie

Vogelwerkgroep Arnhem e.o.

Onderwerp

Genieten en herkennen van moeras- en rietvogels

Doelgroep

Beginnende vogelkijker

Startpunt

Leuvensedijk 2 Groessen (GE)
Vanuit Arnhem via de A12 afslag Duiven naar Groessen. In Groessen bij de kruising Dorpstraat/Molenstraat linksaf. Over de Betuwelijn bij de T-splitsing rechtsaf. Auto parkeren in de berm bij de scherpe bocht naar links. Vanaf dat punt (leuvensedijk, Groessen) lopen we naar de dijk (50m).

Duur

2.5 uur

Bijzonderheden

De excursie leider neemt een telescoop, kijker en vogelboeken meer. Neem zelf als het kan ook een kijker mee. Zorg voor waterdichte schoenen. het kan drassig zijn. Niet geschikt voor rolstoelgebruikers.

Kosten

Nee

Aanmelden
Uw gegevens
Controleer svp goed of uw e-mailadres correct is. U krijgt alle benodigde informatie over uw activiteit per e-mail. U kunt uw e-mailadres niet achteraf corrigeren.
Vogelbescherming kan uw gegevens gebruiken om u te informeren over haar projecten en producten. Als u daar bezwaar tegen hebt, kunt u dat aangeven via info@vogelbescherming.nl.

Toon alle activiteiten

In de omgeving