Toon alle activiteiten

Door Andrea de Vries
Excursieleider Vogelweek Birds4You.nl

Vogels van Drentsche Aa tot Noordlaarderbos

Een vogelexcursie die voert van de Drentsche Aa naar het Noordlaarderbos. Doordat we tijdens de wandeling door verschillende biotopen komen, zien en horen we ook de vogels welke bij de betreffende gebieden horen. Denk hierbij aan de vogels van veld en moeras bij de Drentsche Aa en aan de bosvogels in het Noordlaarderbos. En natuurlijk de vogelsoorten die leven in de overgang tussen het bos en veld. De wandeling is ongeveer 5 km. Een aantal van de soorten vogels die wij hopen te gaan waarnemen zijn: graspieper, boompieper, ijsvogel, geelgors, rietgors, grote bonte specht, buizerd, sperwer, roodborsttapuit en sprinkhaanzanger.

Aanmelden

Details

Activiteit

Wandelexcursie

Organisatie

Birds4You.nl

Onderwerp

Moeras-, weide- en bosvogels

Doelgroep

Beginnende vogelkijker

Startpunt

Okkenveen De Punt (DR)
We verzamelen bij de Carpoolplaats bij De Punt (Afrit 37 Glimmen / Eelde / Vliegveld) aan de Groningerstraat in De Punt (iets verderop op nr 122 zit een tankstation, dat huisnummer is handig om in te geven voor het geval u een navigatiesysteem gebruikt), en om 18:50u rijden we naar het begin punt van de wandeling (ca. 3 km. verderop) en starten we om 19.00 uur.

Duur

2.5 uur

Bijzonderheden

De begeleiding bestaat uit 2 gidsen en ook de telescoop gaat mee. Vergeet niet de verrekijker mee te nemen! Als u geen verrekijker heeft dan kunt u voor de excursie bij ons voor € 2,= een eenvoudige verrekijker huren (8 exemplaren aanwezig). Geen honden toegestaan bij de excursie. Stevige wandelschoenen en bij het weer passende kleding worden aangeraden.

Kosten

Ja 5,= p.p. aub contant bij aanvang van de excursie te voldoen.

Aanmelden
Uw gegevens
Controleer svp goed of uw e-mailadres correct is. U krijgt alle benodigde informatie over uw activiteit per e-mail. U kunt uw e-mailadres niet achteraf corrigeren.
Vogelbescherming kan uw gegevens gebruiken om u te informeren over haar projecten en producten. Als u daar bezwaar tegen hebt, kunt u dat aangeven via info@vogelbescherming.nl.

Toon alle activiteiten