Toon alle activiteiten

Door Piet Spoorenberg
Excursieleider Vogelweek Vogelwerkgroep Het Gooi en omstreken

Vroege vogel wandeling Ankeveense plassen

In het Vechtplassengebied wemelt het in het voorjaar van rietvogels. Verborgen in het riet maken ze zich luid kenbaar met fantastische zang. In de vroege ochtend is dit koor op zijn mooist. Hier gaan we graag vroeg voor uit ons bed. Tijdens de wandeling wordt goed geluisterd en duidelijk uitgelegd welk geluid bij welke vogel hoort. Ineens is het niet alleen een orkest meer, maar onderscheid je ook de verschillende instrumenten. Daarnaast is er in de vroege ochtend ook veel te zien aan vogelleven. Purperreigers die vis aan het vangen zijn, misschien wel een ijsvogeltje of een havik op jacht. Het is wel even vroeg opstaan, maar tijdens het (tweede?) ontbijt om 10.00 uur heb je dan al wel een mooie belevenis achter de rug.

Aanmelden

Details

Activiteit

Wandelexcursie

Organisatie

Vogelwerkgroep Het Gooi en omstreken

Onderwerp

Riet- en moerasvogels en vogelgeluiden herkennen

Doelgroep

Beginnende vogelkijker

Startpunt

Stichts End 21 Ankeveen (NH)
Parkeerplaats bij de RK kerk van Ankeveen, Stichts End 21, 1244 PK Ankeveen

Duur

3 uur

Bijzonderheden

NIet zo geschikt voor jonge kinderen (<10 jaar). Het pad kan deels wat modderig zijn, dus stevige schoenen aanbevolen. Neem (thermos)flesje drinken en eventueel wat (lekkers) voor jezelf mee.

Kosten

Nee

Aanmelden
Uw gegevens
Controleer svp goed of uw e-mailadres correct is. U krijgt alle benodigde informatie over uw activiteit per e-mail. U kunt uw e-mailadres niet achteraf corrigeren.
Vogelbescherming kan uw gegevens gebruiken om u te informeren over haar projecten en producten. Als u daar bezwaar tegen hebt, kunt u dat aangeven via info@vogelbescherming.nl.

Toon alle activiteiten

In de omgeving