Toon alle activiteiten

Door Oscar de Pauw
Excursieleider Vogelweek VWG Natuurvereniging IJsseldelta Kampen

Vogelring excursie bij Kamperhoek

Vanuit Kampen rijden wij langs het Vossemeer richting de Kamperhoek. Onderweg zullen wij een korte stop maken bij de Vossemeer Plaat. Hierna rijden wij door naar de ingang van het Ketelbos waar we door het bos naar het vogelring station wandelen. Tijdens deze wandeling zullen wij aandacht besteden aan de vogels die we dan zien en horen zoals fitis en zwartkop. Op het vogelring station wordt er uitleg gegeven over het ringen van vogels en zullen wij een korte wandeling door het gebied maken, Hierna brengen wij nog een kort bezoek aan de zwaluwenwand in het gebied. Eindtijd van deze excursie is ongeveer 12.00 uur. Vogels die naar verwachting geringd gaan worden zijn rietvogels zoals blauwborst, kleine karekiet, rietgors, rietzanger en zangvogels zoals fitis tjiftjaf, merel, nachtegaal, zwartkop. Het ringen gebeurt niet door de organisatoren van deze excursie maar door de ringers op het vogelring station.

Aanmelden

Details

Activiteit

Wandelexcursie

Organisatie

VWG Natuurvereniging IJsseldelta Kampen

Onderwerp

Wandel- en auto-excursie met bezoek aan vogelring station

Doelgroep

Beginnende vogelkijker

Startpunt

Burgemeester Berghuisplein 1 Kampen (Overste)
Parkeerplaats bij gemeentehuis Kampen aan het Burgemeester Berghuisplein.

Duur

Langer dan 4.5 uur

Bijzonderheden

Deze excursie is ook zeer geschikt voor kinderen. Bij slechte weersomstandigheden zoals regen gaat de excursie naar het vogelring station niet door, de deelnemers zullen uiterlijk de avond ervoor hiervan op de hoogte gebracht worden. Het gebied kan nogal drassig zijn neem dus stevige wandelschoenen of laarzen mee.

Kosten

Ja Bijdrage ten bate van het vogelring station ad EUR 2.50 per deelnemer, bij start van de excursie contant te voldoen. Deze bijdrage wordt door de ringers o.a. gebruikt om ringen aan te schaffen.

Aanmelden
Uw gegevens
Controleer svp goed of uw e-mailadres correct is. U krijgt alle benodigde informatie over uw activiteit per e-mail. U kunt uw e-mailadres niet achteraf corrigeren.
Vogelbescherming kan uw gegevens gebruiken om u te informeren over haar projecten en producten. Als u daar bezwaar tegen hebt, kunt u dat aangeven via info@vogelbescherming.nl.

Toon alle activiteiten