Alle activiteiten

Door Frans Lokker

Kustvogels en weidevogels rondom Ouddorp

De wandelexcursie bestrijkt twee verschillende soorten open landschappen. Het ene deel van de wandeling gaat over weidevogels, de kievit en grutto en het andere deel over kustbroedvogels met mooie soorten als de strandplevier, grote sterns, zwartkopmeeuwen, de visdief en nog veel meer fraaie vogels.

We wandelen eerst naar het kijkscherm om over het natuurgebied de Koude Hoek te kijken om te zien wat er allemaal zit. Daarna kijken we vanaf de dijk naar het eiland Markenje, wat afgelopen winter opgehoogd is ten behoeve van de broedvogels. We gaan kijken of dat resulteert in meer broedvogels!

Foto zwartkopmeeuw: Birdphoto

Aanmelden

Details

Activiteit

Wandelexcursie

Organisatie

VWG/NLGO

Onderwerp

Weide- en kustbroedvogels

Doelgroep

Kinderen/gezinnen

Startpunt

Zuidweg Ouddorp (ZH)
We starten bij het uitkijkpunt op het eiland Markenje (aan de Zuidweg bij Ouddorp) en aan de binnenkant het natuurreservaat de Koude Hoek. Zuidweg, 3253 Ouddorp. Pijl staat op de exacte punt. Route (vanaf Goedereede): op N57 bij Ouddorp links bij de rotonde (vanaf Zeeland komend rechts), de weg meedraaien naar rechts en daarna de eerste links onderlangs de dijk. Het startpunt is bovenop de dwarsdijjk.

Duur

2.5 uur

Bijzonderheden

Een verrekijker is zeker handig om mee te nemen, er zijn ook een paar kijkers voorradig en ook zijn er telescopen aanwezig.

Kosten

Nee

Aanmelden
Uw gegevens
Controleer svp goed of uw e-mailadres correct is. U krijgt alle benodigde informatie over uw activiteit per e-mail. U kunt uw e-mailadres niet achteraf corrigeren. Wilt u meedoen maar woont u in het buitenland? Stuur svp een e-mail aan info@vogelbescherming.nl.
Kijk hier hoe Vogelbescherming omgaat met uw persoonlijke gegevens.

Toon alle activiteiten

In de omgeving