Toon alle activiteiten

Door Charlotte Matthijsse
Excursieleider Vogelbescherming Vogelwerkgroep Teylingen, Vogelgroep Merenwijk

Avondexcursie op eiland De Strengen bij Leiden

Een avondwandeling in een bijzonder vogelrijk en fraai gebied.Het terrein bestaat uit gevarieerde moerasnatuur: riet, ruigte, struikgewas, bos en alle overgangen daartussen. Dit zorgt voor een grote soortenrijkdom, maar lang niet al die soorten zingen ’s avonds. Voor mensen die het ochtendkoor als een verwarrend mengsel van geluiden ervaren, is dat een verademing. We gaan luisteren naar het vallen van de nacht. In de rust van de schemering zijn soorten als merel, roodborst, zanglijster en bosrietzanger extra goed te horen. Soort na soort zwijgt. In het donker, na een periode van stilte, komt er dan nog een opleving. Wie weet worden we verrast door een uil.

Aanmelden

Details

Activiteit

Wandelexcursie

Organisatie

Vogelwerkgroep Teylingen, Vogelgroep Merenwijk

Onderwerp

Vogelzang

Doelgroep

Beginnende vogelkijker

Startpunt

Broekpolder 1 Warmond (ZH)
Let op, we spreken af op de brug die toegang geeft tot het eiland. Adres: Broekpolder, Warmond, (het huisnummer 1 kunt u negeren). De brug ligt in de Broek- en Simontjespolder en is alleen lopend of fietsend te bereiken. Parkeergelegenheid vind je in de Merenwijk op ca 5 minuten lopen afstand.

Duur

1.5 uur

Bijzonderheden

Vooral voor beginnende vogelaars en natuurbelevers. Een kijker is aan te bevelen. Ik zal zorgen voor een paar leenkijkers. Draag waterdichte schoenen (vanwege vochtig gras), en neem een extra laag kleren mee, want het kan ’s avonds snel afkoelen. Honden kunnen niet mee.

Kosten

Nee

Aanmelden
Uw gegevens
Controleer svp goed of uw e-mailadres correct is. U krijgt alle benodigde informatie over uw activiteit per e-mail. U kunt uw e-mailadres niet achteraf corrigeren.
Vogelbescherming kan uw gegevens gebruiken om u te informeren over haar projecten en producten. Als u daar bezwaar tegen hebt, kunt u dat aangeven via info@vogelbescherming.nl.

Toon alle activiteiten

In de omgeving