Toon alle activiteiten

Door Charlotte Matthijsse
Excursieleider Vogelbescherming Vogelwerkgroep Teylingen, Vogelgroep Merenwijk

Vroege vogelexcursie op eiland De Strengen bij Leiden

We gaan heel vroeg op pad in een bijzonder vogelrijk en fraai gebied. Het terrein bestaat uit gevarieerde moerasnatuur: riet, ruigte, struikgewas, bos en alle overgangen daartussen. Dit zorgt voor een grote soortenrijkdom. Afgelopen jaar werden er maar liefst 44 soorten broedvogels vastgesteld, waaronder rietzanger, kleine karekiet, bosrietzanger, blauwborst, grasmus, zwartkop, tuinfluiter, koekoek, diverse eenden en de ijsvogel. De winterkoning is de talrijkste soort, gevolgd door de fitis. We gaan luisteren naar het ochtendkoor, als voor zonsopgang alle vogels in korte tijd beginnen met zingen. We proberen de soorten op geluid te onderscheiden, maar dat hoeft echt niet meteen te lukken. En naarmate het lichter wordt, kunnen we meer gaan kijken en genieten van wat we zien.

Aanmelden

Details

Activiteit

Wandelexcursie

Organisatie

Vogelwerkgroep Teylingen, Vogelgroep Merenwijk

Onderwerp

Ontdekken en herkennen van zangvogels en watervogels

Doelgroep

Beginnende vogelkijker

Startpunt

Broekpolder 1 Warmond (ZH)
Let op, we spreken af op de brug die toegang geeft tot het eiland. Adres: Broekpolder, Warmond, (het huisnummer 1 kunt u negeren). De brug ligt in de Broek- en Simontjespolder en is alleen lopend of fietsend te bereiken. Parkeergelegenheid vind je in de Merenwijk op ca 5 minuten lopen afstand.

Duur

2 uur

Bijzonderheden

Geschikt voor zowel voor beginnende als ervaren vogelaars. Breng vooral een kijker mee; ik zorg voor een telescoop en een paar leenkijkers. Draag waterdichte schoenen (vanwege het natte gras). En warme kleren, het is rond zonsopgang veel kouder dan je denkt! Honden kunnen niet mee.

Kosten

Nee

Aanmelden
Uw gegevens
Controleer svp goed of uw e-mailadres correct is. U krijgt alle benodigde informatie over uw activiteit per e-mail. U kunt uw e-mailadres niet achteraf corrigeren.
Vogelbescherming kan uw gegevens gebruiken om u te informeren over haar projecten en producten. Als u daar bezwaar tegen hebt, kunt u dat aangeven via info@vogelbescherming.nl.

Toon alle activiteiten

In de omgeving