Toon alle activiteiten

Door Donovan van Berkum
Excursieleider Vogelbescherming Vogelbescherming

Uniek bezoek aan Dunea Solleveld bij Den Haag

De wandelexcursie vindt plaats in het bijzonder duingebied Dunea Solleveld en is alleen toegankelijk met een passe-partout kaart. Uw excursieleider heeft een vergunning gekregen voor maximaal 10 personen per excursie dus let op dat u het juiste aantal personen opgeeft! Anders moet hij deelnemers teleurstelen en dat zou zonde zijn van uw reis. In het voorjaar is dit duingebied dé plek voor broedvogels, deze bevinden zich rond de grote infiltratieplas die noordelijk in het gebied ligt. De aalscholver is daar een vaak geziene gast. In de meer begroeide delen treft u andere broedvogels aan, zoals vink, roodborst, koolmees en vele spechtensoorten. Bovendien zijn in het open gebied veldleeuwerik, tapuit, roodborsttapuit en graspieper te vinden.

Aanmelden

Details

Activiteit

Wandelexcursie

Organisatie

Vogelbescherming

Onderwerp

Zangvogels van duingebied Solleveld

Doelgroep

Beginnende vogelkijker

Startpunt

Monsterseweg 162 Den Haag (ZH)
Er is links en rechts van de weg een gratis parkeerterrein. Tegenover het parkeerterrein staat een klein huisje met een rieten dak van het Zuid-Hollands Landschap. Dat is ons verzamelpunt.

Duur

3 uur

Bijzonderheden

De excursie duurt ongeveer 3 uur maar kan uitlopen naar 3,5 uur. De excursie gaat over zandpaadjes en is niet geschikt voor minder validen. Neem eten en drinken mee en er zijn geen sanitaire voorzieningen. Met een paar lekkere wandelschoenen kan u goed over de zanderige paadjes wandelen. Uw excursieleider heeft 2 leenverrekijkers en een telescoop bij zich waar u doorheen kunt kijken.

Kosten

Nee

Aanmelden
Uw gegevens
Controleer svp goed of uw e-mailadres correct is. U krijgt alle benodigde informatie over uw activiteit per e-mail. U kunt uw e-mailadres niet achteraf corrigeren. Wilt u meedoen maar woont u in het buitenland? Stuur svp een e-mail aan info@vogelbescherming.nl.
Vogelbescherming kan uw gegevens gebruiken om u te informeren over haar projecten en producten. Als u daar bezwaar tegen hebt, kunt u dat aangeven via info@vogelbescherming.nl.

Toon alle activiteiten

In de omgeving