Toon alle activiteiten

Door Bert Zijlstra
Excursieleider Vogelweek

grutto's op de slaapplek en biologisch boeren.

Deze avond gaan we een kijkje nemen op de Gouden Boaiem. Een weidevogelreservaat van staatsbosbeheer tussen Heeg en Woudsend. Het is een eiland, dus we gaan eerst een klein stukje varen om bij de slaapplek van de grutto's te komen. Hier gaan we rustig afwachten tot de grutto's hun slaapplek op zoeken. Ook zal de boerin van het eiland haar verhaal doen over het biologisch boeren met liefde voor weidevogels. Waarschijnlijk zullen ook andere vogels de slaapplek gebruiken. Het blijft iedere keer weer een verrassing welke vogels en hoeveel er zullen komen slapen. We gaan ze tellen. Ik hoop dat we naast de grutto ook wulpen en kemphanen gaan zien.

Aanmelden

Details

Activiteit

Overig

Organisatie

De excursie start op beide avonden om 17:40 uur.

Onderwerp

slaapplek grutto's en biologisch boeren.

Doelgroep

Kinderen/gezinnen

Startpunt

Gouden Boaijum 11 Heeg (Frater)
Het adres is niet de exacte opstapplek. Bijna aangekomen bij de bestemming gaat u na de hoge brug linksaf. Bij het betonpaaltje het weggetje rechts aanhouden en doorrijden tot aan het water. Hier is parkeergelegenheid en hier stappen we in het bootje.

Duur

2.5 uur

Bijzonderheden

Het is geen wandelexcursie, dus warme kleding en laarzen zijn aan te raden. Wie wil mag een kijkje nemen door de telescoop en er is een extra verrekijker aanwezig. De excursie is minder geschikt voor mensen die slecht ter been zijn.

Kosten

Nee

Aanmelden
Uw gegevens
Controleer svp goed of uw e-mailadres correct is. U krijgt alle benodigde informatie over uw activiteit per e-mail. U kunt uw e-mailadres niet achteraf corrigeren. Wilt u meedoen maar woont u in het buitenland? Stuur svp een e-mail aan info@vogelbescherming.nl.
Vogelbescherming kan uw gegevens gebruiken om u te informeren over haar projecten en producten. Als u daar bezwaar tegen hebt, kunt u dat aangeven via info@vogelbescherming.nl.

Toon alle activiteiten