Toon alle activiteiten

Door Linda van de Paverd
Excursieleider Vogelweek IVN Zuid-Kennemerland

Grutto's op het landje van Gruijters in Spaarndam

Sinds begin maart zijn de grutto’s terug uit Afrika. Een aantal van hen strijkt neer op het Landje van Gruijters, een buitendijks grasland aan de westkant van het oude dorp Spaarndam. In het voorjaar strijken hier veel steltlopers neer. Dan stappen er lepelaars, tureluurs, kluten, kemphanen en groenpootruiters rond op zoek naar voedsel in de modderige bodem. Wintergasten zoals de smient en wintertaling blijven nog even en laten zich goed horen en zien. Op deze zondag organiseert IVN Zuid-Kennemerland een excursie in dit unieke vogelgebied. Naast het spotten van vogels, vertelt de natuurgids u waarom deze plek zo populair is bij een groot aantal soorten vogels en hoe het beheer is geregeld.

Aanmelden

Details

Activiteit

Wandelexcursie

Organisatie

IVN Zuid-Kennemerland

Onderwerp

Weidevogels

Doelgroep

Kinderen/gezinnen

Startpunt

Lagedijk 14 Spaarndam (NH)
Start: parkeerplaats bij het Landje van Gruijters in Spaarndam

Duur

1.5 uur

Bijzonderheden

Trek warme kleding en stevig schoeisel aan. Vergeet niet uw verrekijker mee te nemen. Een telescoop is aanwezig.

Kosten

Nee

Aanmelden
Uw gegevens
Controleer svp goed of uw e-mailadres correct is. U krijgt alle benodigde informatie over uw activiteit per e-mail. U kunt uw e-mailadres niet achteraf corrigeren. Wilt u meedoen maar woont u in het buitenland? Stuur svp een e-mail aan info@vogelbescherming.nl.
Vogelbescherming kan uw gegevens gebruiken om u te informeren over haar projecten en producten. Als u daar bezwaar tegen hebt, kunt u dat aangeven via info@vogelbescherming.nl.

Toon alle activiteiten

In de omgeving