Toon alle activiteiten

Door Gerard Groeneveld
Excursieleider Vogelweek

Grutto's kijken & tellen

Bij laag water komen grutto's uit de omgeving foerageren op het slik in de Hollandse IJssel bij het Hitland. Eind februari zijn de eersten al aanwezig, dit jaar op 27 februari al 35 stuks. Omdat deze plaats ook als slaapplaats gebruikt wordt, kan het aantal in de loop van maart in de avonden flink oplopen, zelfs tot boven de 300! Het mooie van deze locatie is dat de grutto's dichtbij en dus goed zichtbaar zijn, zelfs al met het blote oog. Met een eenvoudige verrekijker wordt het natuurlijk nog mooier!

Aanmelden

Details

Activiteit

Overig

Onderwerp

Grutto's kijken en tellen

Doelgroep

Kinderen/gezinnen

Startpunt

Groenendijk 229 Nieuwerkerk aan Den IJssel (ZH)
Parkeren in de berm. Postcodegebied: 2911 BB. Let op: huisnummer 229 is slechts een benadering; de exacte locatie is vanuit dit huisnummer gezien een stukje verderop richting Nieuwerkerk. Gewoon de Groenendijk vervolgen en u komt er vanzelf.

Duur

2 uur

Kosten

Nee

Aanmelden
Uw gegevens
Controleer svp goed of uw e-mailadres correct is. U krijgt alle benodigde informatie over uw activiteit per e-mail. U kunt uw e-mailadres niet achteraf corrigeren. Wilt u meedoen maar woont u in het buitenland? Stuur svp een e-mail aan info@vogelbescherming.nl.
Vogelbescherming kan uw gegevens gebruiken om u te informeren over haar projecten en producten. Als u daar bezwaar tegen hebt, kunt u dat aangeven via info@vogelbescherming.nl.

Toon alle activiteiten

In de omgeving