Toon alle activiteiten

Op zoek naar de vogels van Jeroen Bosch

Vroeger! Ja vroeger was alles anders en vooral beter. Nou, dat laatste weet ik nog niet zo net. Ja, voor de grutto was vroeger alles beter! Dat weet ik zeker. Óók en juist in het Bossche Broek. De naam zegt het al: Broek. Kletsnat dus, zeker wanneer de grutto’s terug kwamen. Dan was ik er bijna dagelijks te vinden en de grutto’s joegen je bijna het gebied uit. Dat is helaas heel lang geleden en een broedende grutto tref/trof je niet snel meer aan. Maar ik zeg ‘trof’, want na het vertrek van de pachtboeren is Staatsbosbeheer het gebied drastisch aan het vernatten en zeker in het reservaat kunnen we weer van alles aantreffen, van grutto tot watersnip en van graspieper tot blauwborst. Nu maar hopen dat ze zich in de Vogelweek ook willen laten zien..

Aanmelden

Details

Activiteit

Wandelexcursie

Organisatie

Vogelbescherming Nederland

Onderwerp

Het Bossche Broek is weer nat

Doelgroep

Beginnende vogelkijker

Startpunt

Zuiderparkweg 280 's-Hertogenbosch (NB)
I.v.m. de gewijzigde parkeersituatie verzamelen op de ventweg van de Zuiderparkweg ter hoogte van nr. 280. Aldaar parkeren of aan de andere zijde op de Wagnerlaan.

Duur

2.5 uur

Bijzonderheden

Goede wandelschoenen zullen wel voldoen. Een telescoop is aanwezig.

Kosten

Nee

Aanmelden
Uw gegevens
Controleer svp goed of uw e-mailadres correct is. U krijgt alle benodigde informatie over uw activiteit per e-mail. U kunt uw e-mailadres niet achteraf corrigeren.
Vogelbescherming kan uw gegevens gebruiken om u te informeren over haar projecten en producten. Als u daar bezwaar tegen hebt, kunt u dat aangeven via info@vogelbescherming.nl.

Toon alle activiteiten