Toon alle activiteiten

De grutto weer terug in Den Bosch?

Vroeger! Ja vroeger was alles anders en vooral beter. Nou, dat laatste weet ik nog niet zo net. Ja, voor de grutto was vroeger alles beter! Dat weet ik zeker. Óók en juist in het Bossche Broek. De naam zegt het al: Broek. Kletsnat dus, zeker wanneer de grutto’s terug kwamen. Dan was ik er bijna dagelijks te vinden en de grutto’s joegen je bijna het gebied uit. Dat is helaas heel lang geleden en een broedende grutto tref/trof je niet snel meer aan. Maar ik zeg ‘trof’, want na het vertrek van de pachtboeren is Staatsbosbeheer het gebied drastisch aan het vernatten en zeker in het reservaat kunnen we weer van alles aantreffen, van grutto tot watersnip en van graspieper tot blauwborst. Nu maar hopen dat ze er op 18 maart al zijn en vooral dat ze er dit voorjaar weer gaan broeden.

Aanmelden

Details

Activiteit

Wandelexcursie

Organisatie

Vogelbescherming Nederland

Onderwerp

Het Bossche Broek is weer nat

Doelgroep

Kinderen/gezinnen

Startpunt

Zuiderparkweg 53 's-Hertogenbosch (NB)
Verzamelen aan het eind van de Zuiderparkweg kruising Cicerostraat. Daar is het betaald parkeren c.q vergunninghouders. Eventueel iets verder weg parkeren bij het winkelcentrum of begin Zuiderparkweg.

Duur

2.5 uur

Bijzonderheden

Goede wandelschoenen zullen wel voldoen. Telescoop is aanwezig.

Kosten

Nee

Aanmelden
Uw gegevens
Controleer svp goed of uw e-mailadres correct is. U krijgt alle benodigde informatie over uw activiteit per e-mail. U kunt uw e-mailadres niet achteraf corrigeren. Wilt u meedoen maar woont u in het buitenland? Stuur svp een e-mail aan info@vogelbescherming.nl.
Vogelbescherming kan uw gegevens gebruiken om u te informeren over haar projecten en producten. Als u daar bezwaar tegen hebt, kunt u dat aangeven via info@vogelbescherming.nl.

Toon alle activiteiten

In de omgeving