Toon alle activiteiten

Door Johan Stuart
Excursieleider Vogelweek Landschap Noord-Holland

Natuurbeleving even buiten Wognum

Zodra u Wognum uitloopt en via de Gouw bij de Kleine Zomerdijk aankomt, ziet u links de Kerkpolder en voor u de Lekerlanden. Weinigen zullen beseffen hoe uniek dit stukje weiland van ongeveer 20 ha. is. Al ongeveer 10 jaar worden hier door mij voor Landschap Noord-Holland broedgegevens van weidevogels verzameld. In tegenstelling tot de landelijke trend (jaarlijks 5% achteruitgang) doet de kievit het hier goed. Er was zelfs sprake van een toename van 28 nesten in 2014, naar 43 nesten in 2015. Ook de grutto ging van 20 naar 25 nesten. Wij willen de grutto, die elk jaar uit Afrika terugkeert om hier te broeden en jongen groot te brengen, ook in Wognum “verwelkomen“. Ik zal op deze dagen tussen 13.00 uur en 15.00 uur ‘s middags langs de Zomerdijk staan om u van informatie te voorzien. U kan door mijn telescoop kijken en verder is er een plattegrond met broedvogelgegevens aanwezig. Misschien vindt u het leuk om als onderdeel van uw voorjaarswandeling even stil te staan bij dit prachtige gebied. Heeft u zelf een verrekijker? Neem deze dan mee. George Blok, vrijwilliger bij Landschap Noord-Holland

Aanmelden

Details

Activiteit

Wandelexcursie

Organisatie

Landschap Noord-Holland

Onderwerp

Weidevogels

Doelgroep

Kinderen/gezinnen

Duur

2 uur

Kosten

Nee

Aanmelden
Uw gegevens
Controleer svp goed of uw e-mailadres correct is. U krijgt alle benodigde informatie over uw activiteit per e-mail. U kunt uw e-mailadres niet achteraf corrigeren. Wilt u meedoen maar woont u in het buitenland? Stuur svp een e-mail aan info@vogelbescherming.nl.
Vogelbescherming kan uw gegevens gebruiken om u te informeren over haar projecten en producten. Als u daar bezwaar tegen hebt, kunt u dat aangeven via info@vogelbescherming.nl.

Toon alle activiteiten

In de omgeving