Toon alle activiteiten

Door Hans Zevenbergen
Excursieleider Vogelweek VWG KNNV Waterweg-Noord

Blauwborsten en baardmannen in de Rietputten

De Vogelwerkgroep van de KNNV Waterweg-Noord organiseert een excursie naar de Rietputten tussen Vlaardingen en Maassluis. Dit gebied is ontstaan doordat voor de opslag van grond uit de Krabbeplas grote bekkens werden gegraven, die nu vol staan met riet en andere vochtminnende vegetatie. Dit is in de loop der jaren een unieke broedplaats geworden voor typische rietvogels zoals het baardmannetje, de roerdomp, blauwborst en vele kleine zangers. Door de aanleg van de Blankenbergtunnel wordt dit gebied ernstig bedreigd: een unieke kans om het nog in zijn volle glorie te zien. Deze excursie is zeer geschikt voor beginnende vogelaars, met grote kans op leuke soorten zoals baardmannetje en blauwborst maar zal vast ook enkele soorten te zien geven die ook voor ervaren vogelkijkers een leuke ervaring zullen zijn. Een leuke, ontspannen wandeling voor de hele familie! Wij kijken er naar uit!

Aanmelden

Details

Activiteit

Wandelexcursie

Organisatie

VWG KNNV Waterweg-Noord

Onderwerp

Rietvogels

Doelgroep

Beginnende vogelkijker

Startpunt

Westhavenkade 81 Vlaardingen (ZH)
Verzamelen op NS Station Vlaardingen Centrum (bij de taxi standplaats pal voor de ingang tot het station). Na een korte rit met de auto naar de parkeerplaats van Cafe-Restaurant ‘t Oeverbos, Maassluissedijk 201, Vlaardingen, zullen we een rondje rond de Rietputten lopen. Je kunt ook direct naar die parkeerplaats bij het Cafe-Restaurant gaan en ons om 9:15 treffen: Cafe-Restaurant ‘t Oeverbos, Maassluissedijk 201, Vlaardingen. We verwachten rond 11 uur weer terug te zijn bij de parkeerplaats alwaar gelegenheid is voor een kopje koffie. Uiteraard zetten we degenen die met de trein kwamen weer op het station af.

Duur

2 uur

Bijzonderheden

Het is raadzaam laarzen aan te doen omdat de paden modderig kunnen zijn. Uiteraard handig om een verrekijker mee te nemen als je die hebt. Wij nemen ook een telescoop mee en extra kijkers.

Kosten

Nee

Aanmelden
Uw gegevens
Controleer svp goed of uw e-mailadres correct is. U krijgt alle benodigde informatie over uw activiteit per e-mail. U kunt uw e-mailadres niet achteraf corrigeren.
Vogelbescherming kan uw gegevens gebruiken om u te informeren over haar projecten en producten. Als u daar bezwaar tegen hebt, kunt u dat aangeven via info@vogelbescherming.nl.

Toon alle activiteiten

In de omgeving