Toon alle activiteiten

Door Peter Jonker
Excursieleider Vogelweek Rara avis

Vogels rondom Drakensteijn.

Vogels kijken vanuit het pittoreske Lage Vuursche, rondom kasteel Drakensteijn, de huidige woning van prinses Beatrix. Een prachtige avondwandeling door zeer afwisselende landschap. In uitgestrekte bossen, weidse weilanden, heide, bosvennen en statige landgoederen is een grote variatie vogels te vinden. Zowel de bekende als sommige wat zeldzamere soorten, zoals roodborst tapuit en raaf, behoren tot de mogelijkheden. De wandeling staat onder deskundige leiding van Peter Jonker.

Aanmelden

Details

Activiteit

Wandelexcursie

Organisatie

Rara avis

Onderwerp

Vogels kijken

Doelgroep

Beginnende vogelkijker

Startpunt

Slotlaan 2 Lage Vuursche (UT)
Bij de Koning Willem Alexanderlinde, op de P-plaats, tegenover restaurant De Lage Vuursche.

Duur

2 uur

Bijzonderheden

Avond excursie voor beginnende vogelaars en natuurliefhebbers…niet geschikt voor mensen die slecht ter been zijn of met een rollator lopen. Gezien het karakter van de wandeling zijn honden niet welkom. De excursie gaat onder vrijwel alle weersomstandigheden door (behalve bij on-weer). Het dragen van geschikte buitenkleding en stevige wandelschoenen is gewenst. Er gaan vogelgidsen, een telescoop en een leen-verrekijker mee, maar neem zelf ook een kijker mee. Peter is een bevlogen natuurgids, die je niet alleen van het kijken naar vogels laat genieten.

Kosten

Nee

Aanmelden
Uw gegevens
Controleer svp goed of uw e-mailadres correct is. U krijgt alle benodigde informatie over uw activiteit per e-mail. U kunt uw e-mailadres niet achteraf corrigeren.
Vogelbescherming kan uw gegevens gebruiken om u te informeren over haar projecten en producten. Als u daar bezwaar tegen hebt, kunt u dat aangeven via info@vogelbescherming.nl.

Toon alle activiteiten

In de omgeving