Toon alle activiteiten

Door Servan Ott
Excursieleider Vogelweek

Workshop vogelfotografie in Enkhuizen

Veel leren over vogelfotografie en de eigen camera. Enkhuizen is een bijzondere natuurfotografielocatie. In de vogelrijke haven is een grote futenkolonie en in het Wilhelminaplantsoen een kolonie blauwe reigers. De oude binnenstad is talrijk met mussen, gierzwaluwen en vele andere kleine vogels en watervogels. We gaan onder andere in de haven futen fotograferen die hun jongen prachtig op de ruggen zullen hebben, vissende blauwe reigers en aalscholvers en in het Wilhelminaplantsoen en de haven opzoek naar de ijsvogel. Die door de afgelopen milde winters al vaker een bezoek brengt aan Enkhuizen.

Aanmelden

Details

Activiteit

Overig

Organisatie

Servan Ott Fotografie

Onderwerp

Workshop vogelfotografie

Doelgroep

Beginnende vogelkijker

Startpunt

Stationsplein 3 Enkhuizen (NH)
Verzamelplaats bij de stationsrestauratie van NS station Enkhuizen. Met de auto gratis parkeren op de lange parkeerplaats naast het station, aan de stadskant.

Duur

3 uur

Bijzonderheden

Via een heldere en verdiepende powerpoint met beeld- en videomateriaal wordt de theorie uitgelegd. Onderwerpen die aanbod komen zijn onder andere: de belichting, het fotograferen van beweging, compositie, wat maakt een natuur/vogelfoto mooi en creatieve fotografie. Inclusief koffie/thee/koek en een fotografiedocument. Deze workshop is voor de beginnende en gevorderde vogelaar/fotograaf en voor iedereen die geïnteresseerd is in het fotograferen van vogels en wil leren mooiere vogelfoto’s te maken. Een goede vogelgids is mee om alle vogelsoorten te kunnen laten zien. Voor alle type camera’s, een 250 mm zoomlens of minimaal 15x optische zoom wordt aangeraden. Kosten 25 euro Duur circa 3 uur: van 19.00 tot ca. 22 uur.

Kosten

Ja Vogelfotografieworkshop van 3 uur. Kosten 25 euro p.p. Inclusief powerpoint, koffie/thee/koek en fotografiedocument

Aanmelden
Uw gegevens
Controleer svp goed of uw e-mailadres correct is. U krijgt alle benodigde informatie over uw activiteit per e-mail. U kunt uw e-mailadres niet achteraf corrigeren. Wilt u meedoen maar woont u in het buitenland? Stuur svp een e-mail aan info@vogelbescherming.nl.
Vogelbescherming kan uw gegevens gebruiken om u te informeren over haar projecten en producten. Als u daar bezwaar tegen hebt, kunt u dat aangeven via info@vogelbescherming.nl.

Toon alle activiteiten

In de omgeving