Toon alle activiteiten

Door Servan Ott
Excursieleider Vogelweek

Workshop vogelfotografie Pier van IJmuiden

Veel leren over vogelfotografie en de eigen camera. Het strand en de pier van IJmuiden is een bijzondere vogelfotografielocatie. Op het brede strand zijn veel vogels en op de pier zijn ze van heel dichtbij te fotograferen. Lopend over de mosselbanken of over de verschillende kleuren wier en met de achtergrond van de zee, wat bijzondere vogelbeelden oplevert. Half mei doet de laatste groep voorjaarstrekkers de pier nog aan, zoals steenlopers, kanoeten en paarse,- bonte,- en drieteenstrandlopers en zijn de meeste te fotograferen in hun mooiste broedkleed.

Aanmelden

Details

Activiteit

Overig

Organisatie

Servan Ott Fotografie

Onderwerp

Workshop vogelfotografie

Doelgroep

Beginnende vogelkijker

Startpunt

Kennemerstrand 180 IJmuiden (NH)
Verzamelen op de grote en lange parkeerplaats van IJmuiden aan Zee, bij de ingang van het strand.

Duur

Langer dan 4.5 uur

Bijzonderheden

Via een heldere en verdiepende powerpoint met beeld- en videomateriaal wordt de theorie uitgelegd. Onderwerpen die aanbod komen zijn onder andere: de belichting, het fotograferen van beweging, compositie, wat maakt een natuur/vogelfoto mooi en creatieve fotografie. Inclusief koffie/thee/koek en een fotografiedocument. Deze workshop is voor de beginnende en gevorderde vogelaar/fotograaf en voor iedereen die geïnteresseerd is in het fotograferen van vogels en wil leren mooiere vogelfoto’s te maken. Een goede vogelgids is mee om alle vogelsoorten te kunnen laten zien. Voor alle type camera’s, een 250 mm zoomlens of minimaal 15x optische zoom wordt aangeraden. Geen statief. Tip, trek goede wandelschoenen aan en eventueel een regenbroek of waterdichte broek (anders een stevige oude broek) voor het fotograferen dichtbij de waterkant of met laag perspectief op het strand. Kosten 45 euro. Van 7.30 tot ca. 13 uur.

Kosten

Ja Vogelfotografieworkshop van ±5,5 uur. Inclusief powerpoint, koffie/thee/koek en fotografiedocument

Aanmelden
Uw gegevens
Controleer svp goed of uw e-mailadres correct is. U krijgt alle benodigde informatie over uw activiteit per e-mail. U kunt uw e-mailadres niet achteraf corrigeren.
Vogelbescherming kan uw gegevens gebruiken om u te informeren over haar projecten en producten. Als u daar bezwaar tegen hebt, kunt u dat aangeven via info@vogelbescherming.nl.

Toon alle activiteiten

In de omgeving