Toon alle activiteiten

Door Wim Kemperink
Excursieleider Vogelweek IVN Eys

Nestkastcontrole van kleine zangvogels bij Eys

De vogelwerkgroep van IVN Eys controleert jaarlijks van begin april tot begin juni ca. 25 nestkastjes in zowel het Froweinbos als het Waterwingebied (liggend aan de rand van het kerkdorp Eys) en volgt zo de stadia van nestbouw tot het uitvliegen van de jonge vogeltjes. U wordt uitgenodigd om een ronde mee te lopen, te luisteren en in de nestkastjes te kijken. We zien vooral koolmees, pimpelmees en boomklever. Natuurlijk kijken we ook naar de prachtige lenteflora en naar andere vogels en (sporen van) dieren.

Aanmelden

Details

Activiteit

Overig

Organisatie

IVN Eys

Onderwerp

Nestkastcontrole klein zangvogels

Doelgroep

Kinderen/gezinnen

Startpunt

Mesweg 18 Eys (LI)
Start op de parkeerplaats tegenover slagerij Everz, Mesweg 18 in Eys

Duur

2.5 uur

Bijzonderheden

Stevige schoenen zijn wenselijk. Honden zijn niet toegestaan. Excursie is voor iedereen geschikt, kinderen echter alleen onder begeleiding van een volwassene. Deze activiteit is natuurlijk op eigen risico. I.v.m. de aard van het terrein is deze excursie helaas niet geschikt voor minder validen.

Kosten

Nee

Aanmelden
Uw gegevens
Controleer svp goed of uw e-mailadres correct is. U krijgt alle benodigde informatie over uw activiteit per e-mail. U kunt uw e-mailadres niet achteraf corrigeren. Wilt u meedoen maar woont u in het buitenland? Stuur svp een e-mail aan info@vogelbescherming.nl.
Vogelbescherming kan uw gegevens gebruiken om u te informeren over haar projecten en producten. Als u daar bezwaar tegen hebt, kunt u dat aangeven via info@vogelbescherming.nl.

Toon alle activiteiten

In de omgeving