Toon alle activiteiten

Door Hendrik van Rijn
Excursieleider Vogelweek Boerderij Buitenverwachting

Weidevogelsafari bij Hoogmade

Biologische boerderij buitenverwachting (http://www.boerderijbuitenverwachting.nl/ ) is een weidevogelboerderij (Zie ook http://www.weidevogelboerderijen.nl/). Dit betekent dat we erg begaan zijn met de weidevogels en dat we onze weilanden zo inrichten dat weidevogels kunnen floreren. Voor ons is Weidevogelbeheer niet alleen het beschermen van nesten, maar ook het ecologisch beheren van onze weilanden. Een graslandbeheer bijvoorbeeld dat het bodemleven bevordert zorgt dat aan de randvoorwaarden voor vogels, namelijk voedsel, wordt voldaan en sluit aan bij onze manier van vee houden. Een goed bodemleven is ook goed voor het gras en de koeien: het is een win-win situatie. Weidevogelbeheer is voor ons ook mensen de weidevogels te laten zien. Om mensen van de weidevogels en de ruimte in de polder te laten meegenieten doen we daarom mee met de Nationale Vogelweek. Je kunt dan mee met een poldersafari. Waarbij naast het weidevogelbeheer ook de stal, de koeien en de kalfjes van ons biologische bedrijf bezocht worden.

Aanmelden

Details

Activiteit

Wandelexcursie

Organisatie

Boerderij Buitenverwachting

Onderwerp

Weidevogels

Doelgroep

Kinderen/gezinnen

Startpunt

Vlietkade 2 Hoogmade (ZH)
Vlietkade 2, Hoogmade

Duur

2 uur

Bijzonderheden

Laarzen zijn aan te bevelen. Deze excursie is zowel geschikt voor kinderen als volwassenen.

Kosten

Nee

Aanmelden
Uw gegevens
Controleer svp goed of uw e-mailadres correct is. U krijgt alle benodigde informatie over uw activiteit per e-mail. U kunt uw e-mailadres niet achteraf corrigeren. Wilt u meedoen maar woont u in het buitenland? Stuur svp een e-mail aan info@vogelbescherming.nl.
Vogelbescherming kan uw gegevens gebruiken om u te informeren over haar projecten en producten. Als u daar bezwaar tegen hebt, kunt u dat aangeven via info@vogelbescherming.nl.

Toon alle activiteiten

In de omgeving