Toon alle activiteiten

Door Chris-Jan van der Heijden
Medewerker Vogelbescherming Nederland

Vogelparadijs Millingerwaard bij Nijmegen

Een ontspannen wandeling van zo'n 7 kilometer door het prachtige natuurgebied Millingerwaard bij Nijmegen. Je maakt kennis met bijzondere watervogels en met een beetje geluk zie je wel 50 vogelsoorten en leuke soorten als ijsvogel, koekoek, sprinkhaanzanger, verschillende roofvogels, watervogels en spechten, zomertortel, grasmus, roodborsttapuit en nestelende zwarte sterns. Voor een beginnende vogelaar zullen er veel nieuwe soorten te ontdekken zijn en soorten die je nog nooit van zo dichtbij hebt gezien.

Aanmelden

Details

Activiteit

Wandelexcursie

Organisatie

Vogelbescherming Nederland

Onderwerp

Leren herkennen en genieten van vogels

Doelgroep

Beginnende vogelkijker

Startpunt

Weverstraat 96B Kekerdom (GE)
We starten bij het leuke cafe De Waard van Kekerdom, (Weverstraat 94) in Kekerdom. Na afloop van de wandeling keren we daar ook weer terug en is er tijd om er wat te eten en te drinken. Vlakbij het cafe is een grote parkeerplaats.

Duur

3 uur

Bijzonderheden

Je leert hoe je vogels kunt herkennen en wat je daarvoor nodig hebt. De excursieleiders hebben telescopen bij zich waar iedereen gebruik van kan maken. Zorg zelf voor goede waterdichte wandelschoenen, een verrekijker en iets te drinken. Indien je zelf geen verrekijker hebt, is er 1 leenexemplaar aanwezig. Vogelboeken zijn ook aanwezig. De excursie is gericht op beginnende vogelkijkers en natuurliefhebbers en laagdrempelig van opzet. Er wordt ruim de tijd genomen vogels te bekijken en determineren.

Kosten

Nee

Aanmelden
Uw gegevens
Controleer svp goed of uw e-mailadres correct is. U krijgt alle benodigde informatie over uw activiteit per e-mail. U kunt uw e-mailadres niet achteraf corrigeren.
Vogelbescherming kan uw gegevens gebruiken om u te informeren over haar projecten en producten. Als u daar bezwaar tegen hebt, kunt u dat aangeven via info@vogelbescherming.nl.

Toon alle activiteiten

In de omgeving