Toon alle activiteiten

Door Debby Doodeman
Medewerker FOGOL

Vogelvaartocht naar vogeleiland de Kreupel

De Kreupel is een onbewoond vogeleiland een paar kilometer uit de kust in het IJsselmeer. Een vogelmagneet met duizenden broedvogels, zoals kokmeeuwen, zwartkopmeeuwen, aalscholvers, visdieven en diverse soorten eenden en ganzen. Deze excursie vormen de prachtige zwartkopmeeuwen het thema. Het vogeleiland biedt de zwartkopmeeuwen blijkbaar alles, met voor deze soort in 2015 een record aantal vogels. Deze nieuwkomers uit oorspronkelijk het Mediterrane gebied broeden op de Kreupel tussen de vele kokmeeuwen en visdieven. Zeil mee op onze prachtige historische zeilboot en we bekijken de vele duizenden vogels die op en rond het eiland verblijven.

Aanmelden

Details

Activiteit

Vaarexcursie

Organisatie

FOGOL

Onderwerp

Zwartkopmeeuwen, vogeleiland

Doelgroep

Beginnende vogelkijker

Startpunt

Harlingersteiger Enkhuizen
Naast het NS station Enkhuizen, waar je ook gratis kan parkeren.

Duur

Langer dan 4.5 uur

Bijzonderheden

Inclusief biologische lunch en een korte lezing van zwartkopmeeuwen-onderzoeker Martin Poot. De kosten van deze vaartocht zijn € 39,50.

Kosten

Ja 39,50, deze kunt u contant aan boord betalen.

Aanmelden
Uw gegevens
Controleer svp goed of uw e-mailadres correct is. U krijgt alle benodigde informatie over uw activiteit per e-mail. U kunt uw e-mailadres niet achteraf corrigeren.
Vogelbescherming kan uw gegevens gebruiken om u te informeren over haar projecten en producten. Als u daar bezwaar tegen hebt, kunt u dat aangeven via info@vogelbescherming.nl.

Toon alle activiteiten

In de omgeving