Toon alle activiteiten

Door Peter van den Eijnden
Excursieleider Vogelbescherming IVN Dordrecht

Gierzwaluwen in de binnenstad van Dordrecht

Eind april zijn de eerste gierzwaluwen weer neergestreken in steden en dorpen. Alleen om te broeden komen deze supersnelle vogels uit de lucht. In de 100 dagen dat ze in ons land vertoeven worden jongen groot gebracht om in augustus weer naar warm Afrika te vertrekken. Gierzwaluwen gebruiken graag kieren in daken en muren om hun nesten te bereiken, maar kieren en gaten lijken steeds schaarser te worden in onze goed-geisoleerde huizen.

Natuurgidsen van IVN Dordrecht gaan tijdens de stadswandeling langs de nesten waar uitleg wordt gegeven over de leefwijze van deze bijzondere stadsvogel.

Aanmelden

Details

Activiteit

Wandelexcursie

Onderwerp

gierzwaluwen

Startpunt

Scheffersplein Dordrecht (ZH)
We starten op het Scheffersplein, bij het standbeeld van Ary Scheffer.

Duur

2 uur

Kosten

Nee

Aanmelden
Uw gegevens
Controleer svp goed of uw e-mailadres correct is. U krijgt alle benodigde informatie over uw activiteit per e-mail. U kunt uw e-mailadres niet achteraf corrigeren. Wilt u meedoen maar woont u in het buitenland? Stuur svp een e-mail aan info@vogelbescherming.nl.
Vogelbescherming kan uw gegevens gebruiken om u te informeren over haar projecten en producten. Als u daar bezwaar tegen hebt, kunt u dat aangeven via info@vogelbescherming.nl.

Toon alle activiteiten

In de omgeving