Navigatie overslaan

Samen voor vogels en natuur

In de wolken met spreeuwen

Een van de meest spectaculaire natuurverschijnselen in het najaar zijn spreeuwenwolken. Ga ook eens kijken naar zo’n indrukwekkende vliegshow.

Lees bericht

Winkel op afspraak open, alleen voor optiek

In verband met het Coronavirus is het kantoor van Vogelbescherming tot nader bericht gesloten. De winkel is op afspraak open, alleen voor verkoop van optiek. We laten een beperkt aantal mensen tegelijk toe in de winkel. Zo kunnen we klanten veilig ontvangen en rustig de tijd nemen voor een advies.

Kijk hier hoe u een afspraak kunt maken

Vogelgids

Geef trekvogels voedsel en beschutting in Mauritanië

Honderdduizenden trekvogels vinden in Mauritanië rust en voedsel om te overleven. Onze lokale BirdLife-partner wordt hard geraakt door de Corona-pandemie. Wat zou het tragisch zijn als de vooruitgang van de afgelopen jaren (planten van bomen en herstel landschap) teniet wordt gedaan.

Helpt u ook mee met een gift?

Samen tegen wereldwijde ontbossing

De Europese Unie is één van de topimporteurs van soja, palmolie en hout. Er moet een krachtige wet komen om ontbossing te voorkomen.

Help mee met #Together4Forests.

Blaadjes? Beter harken dan blazen!

Bent u het gebulder van bladblazers ook zo beu? In de herfst worden ze massaal uit de schuurtjes gehaald. Camilla laat zien waarom een hark en bezem veel beter zijn.

Bekijk de video

Mijn tuin een vogelparadijs

Doe de gratis Postcode Vogelcheck en ontdek welke tuinvogels in de buurt leven. Ontvang dan makkelijke en praktische tuintips voor die vogels.

Doe de Postcode Vogelcheck

BirdLife: geen enkel biodiversiteitsdoel gehaald

Het is geen fraaie conclusie: wereldwijd falen we in elke doelstelling voor het behoud van biodiversiteit. In het onlangs verschenen State of the world birds analyseren BirdLife-onderzoekers de doelstellingen van het biodiversiteitsverdrag van Aichi, Nagasaki 2000.

lees dit bericht

Gratis cursus Tuinvogels

In deze online beginnerscursus leert u in tien lessen tuinvogels en hun geluiden herkennen. Van huismus tot kramsvogel en van koolmees tot zanglijster. Met handige tips, filmpjes en ezels­bruggetjes om te genieten van vogels in uw tuin.

aanmelden