Samen voor vogels en natuur

Red de boerenlandvogels

Grutto, patrijs, veldleeuwerik, kievit, steenuil, slobeend, wulp en gele kwikstaart. U wilt toch ook niet dat onze akker- en weidevogels verdwijnen uit Nederland? Help mee.

Steun de oproep aan uw provincie!

Eerste jong bij Beleef de Lente!

Ook al is het winter en lijkt het buiten wel herfst, sommige vogels hebben al de lente in hun bol. De bosuil is een zogenaamde vroege broeder. In februari is ons paartje bosuilen al begonnen met het leggen van eieren. En nu hebben zij de primeur van het eerste jong van dit seizoen Beleef de Lente!

Volg de jonge bosuil

Vogelgids

De camera's van Beleef de Lente staan weer aan!

De lente is vroeg begonnen. Iedereen kan de komende maanden weer live meegenieten met het liefdesleven van onder meer de bosuil, steenuil, slechtvalk, koolmees, lepelaar en ooievaar. Veel plezier!

Naar de webcams

Trots op mijn Vogeltuin

Veel tuinbezitters weten van hun stukje grond een waar paradijs voor vogels te maken. Maar hoe doen die mensen dat? Karen en Wim zorgen voor goede schuilplekken en nog veel meer in hun natuurlijke

Lees meer

Mijn tuin een vogelparadijs

Doe de gratis Postcode Vogelcheck en ontdek welke tuinvogels in de buurt leven. Ontvang dan makkelijke en praktische tuintips voor die vogels.

Doe de Postcode Vogelcheck

Niemand wil in betonnen woestijnen wonen

Vogels beschermen is een zaak van iedereen. Daarom gaat Vogelbescherming met veel partijen de samenwerking aan. Directeur Fred Wouters interviewt partners van Vogelbescherming. Deze keer: Gertjan van der Baan, CEO van Vesteda, over een kersverse samenwerking.

lees het interview

Crossbill Guide Wadden - de natuurgids

Deze Nederlandstalige natuurgids neemt u mee door het hele Waddengebied, zowel in tekst en beeld als in het veld, met route-app. De routes zijn met zorg samengesteld met de boswachters en andere kenners van het gebied.

Bestel snel en
help de vogels