Samen voor vogels en natuur

In de wolken met spreeuwen

Een van de meest spectaculaire natuurverschijnselen in het najaar zijn spreeuwenwolken. De vogels dansen in steeds grotere grotere groepen door de lucht.

Ga eens kijken naar zo’n indrukwekkende vliegshow

Voorkom wateroverlast én help vogels

Geen ontkennen meer aan: het is herfst. Het seizoen van véél regen en vaak wateroverlast. Geen nood, wij Nederlanders draaien onze hand niet om voor het oplossen van waterperikelen. Maak dus een watertuin, met een regenton en andere originele ideeën die ook nog goed zijn voor vogels.

lees meer

Vogelgids

Geef de strandplevier veilige broedplekken

Het wordt drukker en drukker op onze stranden. En dat betekent dat de strandplevier steeds minder ruimte heeft. Er zijn nog maar zo’n 130 – 145 broedparen over.
Vogelbescherming gaat nieuwe leefgebied inrichten in de monding van de Westerschelde.

Help ook mee

Het gaat goed met de kraanvogels

Dit jaar waren er maar liefst 32 broedpaartjes in Nederland. Ze broeden zelfs voor het eerst in Brabant en Limburg!

lees meer

Mijn tuin een vogelparadijs

Doe de gratis Postcode Vogelcheck en ontdek welke tuinvogels in de buurt leven. Ontvang dan makkelijke en praktische tuintips voor die vogels.

Doe de Postcode Vogelcheck

Weidevogels in Amstelland krijgen een eigen boulevard

De weidevogels in Amstelland krijgen een eigen Rijke Weidevogelboulevard. Op de weilanden van ongeveer 10 samenwerkende boeren hebben vrijwilligers een kruiden en bloemenstrook ingezaaid, zodat jonge weidevogels in de lente hier ongestoord kunnen rondscharrelen.

lees persbericht

Vogelcursus voor beginners

In 10 online vogellessen leert u veel vogels en hun geluiden herkennen. Met handige tips en filmpjes om van vogels te genieten. Onze ambassadeurs Nico de Haan en Camilla Dreef hebben de lessen samengesteld.

ik doe mee met de gratis cursus