Toon alles in de buurt

Door Rien van der Steen
Excursieleider/Stadsvogeladviseur

Rien van der Steen

Uw tuin een Tuinreservaat? Ik wil u graag voorzien van advies bij de inrichting van uw tuin, waarbij u zich prettig voelt en waar ook volop plek is voor vogels. De huidige trend om al het groen te verwijderen en te betegelen doet me zeer.

Wat doet een Tuinvogelconsulent?

Tuinvogelconsulenten geven persoonlijk advies op maat over vogelvriendelijke tuin-, balkon- en schoolpleininrichting. De Tuinvogelconsulenten komen bij u langs om de mogelijkheden te bespreken voor een vogel- en natuurvriendelijke tuin. En schrijven op basis daarvan een advies op maat met praktische tips afgestemd op wensen en mogelijkheden. De kosten voor het opstellen van het rapport bedragen 25 euro voor particulieren (leden Vogelbescherming) en 40 euro voor niet-leden van Vogelbescherming en scholen.

Natuur en vooral vogels en nog eens vogels. Ik neem U graag mee in mijn wereld. Wij kijken, luisteren en speuren naar vogels en ander moois. We maken er vooral een plezierige tocht van. Serieus kunnen we altijd nog worden. En...., ik ben vooral heel benieuwd naar úw verhalen.

Mijn werkgebied

Den Bosch e.o.

Vraag advies aan

Ik ben tijdelijk niet beschikbaar. U kunt een andere tuinvogelconsulent uit uw omgeving benaderen, of contact opnemen met het Servicecentrum van Vogelbescherming Nederland.

Heeft u een vraag over nestkasten of iets anders buiten het aanvragen van een tuinadvies? Stel dan uw vraag hier.