Toon alles in de buurt

Door Marga van der Schalie
Tuinvogelconsulent

Marga van der Schalie

In mijn eigen Amsterdamse stadstuin geniet ik enorm van de vogels en andere dieren - van bijen, hommels en vlinders tot padden, kikkers en salamanders - die hier komen of wonen. Dat gun ik een ander - jou dus - ook heel graag. Ik heb inmiddels veel ervaring opgedaan en wil die graag met je delen.

Wat doet een Tuinvogelconsulent?

Tuinvogelconsulenten geven persoonlijk advies op maat over vogelvriendelijke tuin-, balkon- en schoolpleininrichting. De Tuinvogelconsulenten komen bij u langs om de mogelijkheden te bespreken voor een vogel- en natuurvriendelijke tuin. En schrijven op basis daarvan een advies op maat met praktische tips afgestemd op wensen en mogelijkheden. De kosten voor het opstellen van het rapport bedragen 25 euro voor particulieren (leden Vogelbescherming) en 40 euro voor niet-leden van Vogelbescherming en scholen.

Mijn werkgebied

Amsterdam

Marga van der Schalie:

"Van vogels en tuindieren word je altijd weer blij, zelfs gelukkig; soms ook verdrietig maar als je bedenkt dat de natuur nu eenmaal doet wat ie doet, dan toch weer tevreden."

Vraag advies aan

Ik ben tijdelijk niet beschikbaar. U kunt een andere tuinvogelconsulent uit uw omgeving benaderen, of contact opnemen met het Servicecentrum van Vogelbescherming Nederland.

Heeft u een vraag over nestkasten of iets anders buiten het aanvragen van een tuinadvies? Stel dan uw vraag hier.