Toon alles in de buurt

Door Magrite Glasz
Tuinvogelconsulent

Magrite Glasz

Tuinieren is voor mij het vinden van een werkbare balans tussen regisseren en (selectief) loslaten. Bij voorkeur ontwerp ik ‘halfwilde’ tuinen, met een grote diversiteit aan (eetbare) inheemse bloemen, planten, heesters en bomen. Zo ontstaan weelderige tuinen vol verrassingen en – al snel – een opvallende toename van het aantal gevleugelde bezoekers.

Wat doet een Tuinvogelconsulent?

Tuinvogelconsulenten geven persoonlijk advies op maat over vogelvriendelijke tuin-, balkon- en schoolpleininrichting. De Tuinvogelconsulenten komen bij u langs om de mogelijkheden te bespreken voor een vogel- en natuurvriendelijke tuin. En schrijven op basis daarvan een advies op maat met praktische tips afgestemd op wensen en mogelijkheden. De kosten voor het opstellen van het rapport bedragen 25 euro voor particulieren (leden Vogelbescherming) en 40 euro voor niet-leden van Vogelbescherming en scholen.

Mijn werkgebied

Provincie Groningen: noord, midden, west; Friesland noord-oost.

Magrite Glasz:

"Onze tuinen zijn onze tuinen niet. In bruikleen van zoveel ánder leven, zijn ze bij ons. Heel even".

Vraag advies aan

Ik ben tijdelijk niet beschikbaar. U kunt een andere tuinvogelconsulent uit uw omgeving benaderen, of contact opnemen met het Servicecentrum van Vogelbescherming Nederland.