Toon alles in de buurt

Door Tuinvogelconsulent Barendse
Tuinvogelconsulent

Tuinvogelconsulent Barendse

Een vogelvriendelijke tuin is een diervriendelijke tuin. Verwelkom je de vogels, dan krijg je er de slakken, bijen, hommels, vlinders, rupsen en zelfs een paar spinnen bij. Zo wordt de tuin een komen en gaan van allerlei diertjes, zelfs als er even geen vogel te bekennen is. Ik denk graag mee om de wensen van de dieren te verenigen met die van de tuineigenaar.

Wat doet een Tuinvogelconsulent?

Tuinvogelconsulenten geven persoonlijk advies op maat over vogelvriendelijke tuin-, balkon- en schoolpleininrichting. De Tuinvogelconsulenten komen bij u langs om de mogelijkheden te bespreken voor een vogel- en natuurvriendelijke tuin. En schrijven op basis daarvan een advies op maat met praktische tips afgestemd op wensen en mogelijkheden. De kosten voor het opstellen van het rapport bedragen 25 euro voor particulieren (leden Vogelbescherming) en 40 euro voor niet-leden van Vogelbescherming en scholen.

Tuinvogelconsulent Barendse:

"Van het kleinste tuintje kun je al eenvoudig een stukje natuur maken. Een paar tegels er uit is al een goed begin!"

Vraag advies aan

Ik ben tijdelijk niet beschikbaar. U kunt een andere tuinvogelconsulent uit uw omgeving benaderen, of contact opnemen met het Servicecentrum van Vogelbescherming Nederland.