Navigatie overslaan
Tuin / Vanessa Beemsterboer Toon alles in de buurt
Tuin / Vanessa Beemsterboer Vanessa Beemsterboer

Door Vanessa Vlaar
Tuinvogelconsulent

Vanessa Vlaar

Al van jongs af aan heb ik meegekregen dat we zuinig moeten zijn op onze natuur. Liefst zuinig op de hele wereld, maar alleen heb ik daar geen invloed op. Wel heb ik invloed op mijn directe omgeving en vooral mijn achtertuin. En ik vind dat als we allemaal onze achtertuin met respect voor de natuur kunnen inrichten, we een hele stap in de goede richting zijn. Daarom help ik graag anderen hun tuin vogelvriendelijk en dus natuurvriendelijk te maken. Sinds een paar jaar houd ik mij ook bezig met het vogelvriendelijk maken van schoolpleinen. Kinderen zijn dol op alles wat groeit, bloeit en beweegt. Wanneer zij al vanaf jongs af aan meekrijgen respect te hebben voor de natuur, leggen we daarmee een goede basis voor later.

Wat doet een Tuinvogelconsulent?

Tuinvogelconsulenten geven persoonlijk advies op maat over vogelvriendelijke tuin-, balkon- en schoolpleininrichting. De Tuinvogelconsulenten komen bij u langs om de mogelijkheden te bespreken voor een vogel- en natuurvriendelijke tuin. En schrijven op basis daarvan een advies op maat met praktische tips afgestemd op wensen en mogelijkheden. De kosten voor het opstellen van het rapport bedragen 30 euro voor particulieren (leden Vogelbescherming) en 47,50 euro voor niet-leden van Vogelbescherming en scholen.

Werkgebied

De kop van Noord-Holland (maar een leuke uitdaging buiten dit gebied, is altijd welkom!)

Vanessa Vlaar:

"Wanneer we allemaal onze achtertuin met respect voor de natuur kunnen inrichten, zijn we een hele stap in de goede richting. Als we dit onze kinderen kunnen meegeven, leggen we daarmee een goede basis voor later."

Aanvraag tuinadvies

Uw gegevens
Titel

Bent u lid? Dan ontvangt u korting!

Kosten voor een tuinadvies zijn € 30,- voor leden en 47,50 voor niet leden.
Privacy Waarborg
Kijk hier hoe Vogelbescherming omgaat met uw persoonlijke gegevens.