Toon alles in de buurt

Door Rob van Renselaar
Tuinvogelconsulent

Rob van Renselaar

Sinds kort zijn de stoeptegels verdwenen en neemt op die plek de huismus een stofbad. De vink heeft de voedertafel ontdekt en een gaai neemt een bad aan de rand van de aangelegde vijver. De merel vliegt met wel 6 wormen in zijn snavel de dichte haag in. Vanaf het terras kijken de bewoners naar het schouwspel en genieten met de vogels mee.

Wat doet een Tuinvogelconsulent?

Tuinvogelconsulenten geven persoonlijk advies op maat over vogelvriendelijke tuin-, balkon- en schoolpleininrichting. De Tuinvogelconsulenten komen bij u langs om de mogelijkheden te bespreken voor een vogel- en natuurvriendelijke tuin. En schrijven op basis daarvan een advies op maat met praktische tips afgestemd op wensen en mogelijkheden. De kosten voor het opstellen van het rapport bedragen 25 euro voor particulieren (leden Vogelbescherming) en 40 euro voor niet-leden van Vogelbescherming en scholen.

Ik ben van bouwjaar 1965 en samen met mijn vrouw Janneke zit de natuur in ons hart. Rond ons huis lopen honden, kippen en ezels. De tuin hebben wij zo vogelvriendelijk mogelijk ingericht. Van havik tot putter komt voorbij. Om meer voor de natuur te kunnen doen hebben wij een weiland aangekocht om daar 'natuur in het klein' te scheppen voor oa fazanten, patrijzen en hazen. Groet Rob.

Werkgebied

Bekijk op de kaart

Gemeente Peel en Maas (en eventueel daarbuiten)

Rob van Renselaar:

Een aantrekkelijke tuin creëren vanuit de behoefte van de vogels en de bewoners, is een hele mooie combinatie.

Vraag advies aan

Ik ben tijdelijk niet beschikbaar. U kunt een andere tuinvogelconsulent uit uw omgeving benaderen, of contact opnemen met het Servicecentrum van Vogelbescherming Nederland.

Heeft u een vraag over nestkasten of iets anders buiten het aanvragen van een tuinadvies? Stel dan uw vraag hier.