Navigatie overslaan
Tuin / Hans Peeters Toon alles in de buurt

Tuin / Hans Peeters Marjo Kloppenburg / Jasper de Ruiter

Door Marjo Kloppenburg
Tuinvogelconsulent

Marjo Kloppenburg

In een volgebouwd land als het onze zijn veel vogelsoorten aangewezen op vogelvriendelijke tuinen. Op een vogelvriendelijke wijze tuinieren vraagt niet meer tijd, integendeel. Vogelvriendelijk tuinieren is voor luie tuiniers. Plant en dier floreren vooral in een niet al te nette tuin.

Wat doet een Tuinvogelconsulent?

Tuinvogelconsulenten geven persoonlijk advies op maat over vogelvriendelijke tuin-, balkon- en schoolpleininrichting. De Tuinvogelconsulenten komen bij u langs om de mogelijkheden te bespreken voor een vogel- en natuurvriendelijke tuin. En schrijven op basis daarvan een advies op maat met praktische tips afgestemd op wensen en mogelijkheden. De kosten voor het opstellen van het rapport bedragen 30 euro voor particulieren (leden Vogelbescherming) en 47,50 euro voor niet-leden van Vogelbescherming en scholen.

Werkgebied

Noordoost-Brabant

Marjo Kloppenburg:

"Ik wil niet alleen maar mopperen over de verschraling van de natuur om ons heen, ik wil ook iets doen om te proberen het tij te keren. Als vrijwilliger bij de Vogelbescherming krijg ik die kans."

Vraag advies aan

Ik ben tijdelijk niet beschikbaar. U kunt een andere tuinvogelconsulent uit uw omgeving benaderen, of contact opnemen met het Servicecentrum van Vogelbescherming Nederland.

Heeft u een vraag over nestkasten of iets anders buiten het aanvragen van een tuinadvies? Stel dan uw vraag hier.