Navigatie overslaan
Toon alles in de buurt

Chicorei / Hans Peeters

Door Marianne Ottervanger
Tuinvogelconsulent

Marianne Ottervanger

Genieten van vogels in je tuin? De verstening van onze tuinen tegengaan? Zelfs met kleine aanpassingen is al winst te behalen. Graag denk ik mee en ontwerp ik mee aan een vogelvriendelijke tuin, balkon of schoolplein. Kinderen houden van alles wat groeit, bloeit en beweegt. Wanneer zij al van jongs af aan leren respectvol om te gaan met onze natuur, leggen we daarmee een belangrijke basis voor de toekomst. Geweldig als kinderen al verwonderd raken!

Wat doet een Tuinvogelconsulent?

Tuinvogelconsulenten geven persoonlijk advies op maat over vogelvriendelijke tuin-, balkon- en schoolpleininrichting. De Tuinvogelconsulenten komen bij u langs om de mogelijkheden te bespreken voor een vogel- en natuurvriendelijke tuin. En schrijven op basis daarvan een advies op maat met praktische tips afgestemd op wensen en mogelijkheden. De kosten voor het opstellen van het rapport bedragen 25 euro voor particulieren (leden Vogelbescherming) en 40 euro voor niet-leden van Vogelbescherming en scholen.

Werkgebied

Alkmaar, of elders (in Noord-Holland) in overleg mogelijk.

Marianne Ottervanger:

Als leerkracht basisonderwijs heb ik vogelen en tuinieren als hobby. Een hele leuke combinatie!

Vraag advies aan

Ik ben tijdelijk niet beschikbaar. U kunt een andere tuinvogelconsulent uit uw omgeving benaderen, of contact opnemen met het Servicecentrum van Vogelbescherming Nederland.

Heeft u een vraag over nestkasten of iets anders buiten het aanvragen van een tuinadvies? Stel dan uw vraag hier.