Toon alles in de buurt

Door Henny Grouls
Tuinvogelconsulent

Henny Grouls

De mussen vergaderen in de ligusterhaag; het gaat er soms heftig aan toe. Op de schoorsteen zingt de merel; zijn vrouwtje houdt de eieren warm. Een koolmees verjaagt de pimpelmees van de voerplek, die moet nu maar genoeg hebben gegeten. Iets verderop krakeelt een groepje jonge eksters; die zijn nog niet aan voortplanting toe….. Ik zit buiten in mijn tuin en geniet. Wilt u ook zo’n tuin?

Wat doet een Tuinvogelconsulent?

Tuinvogelconsulenten geven persoonlijk advies op maat over vogelvriendelijke tuin-, balkon- en schoolpleininrichting. De Tuinvogelconsulenten komen bij u langs om de mogelijkheden te bespreken voor een vogel- en natuurvriendelijke tuin. En schrijven op basis daarvan een advies op maat met praktische tips afgestemd op wensen en mogelijkheden. De kosten voor het opstellen van het rapport bedragen 25 euro voor particulieren (leden Vogelbescherming) en 40 euro voor niet-leden van Vogelbescherming en scholen.

Werkgebied

Bekijk op de kaart

Horst

Henny Grouls:

De toenemende zang vanaf de late winter, het bijvoeren van de pas uitgevlogen jongen door de ouders, het gekrioel op de voerplekken…da’s genieten.

Heeft u een vraag over nestkasten of iets anders buiten het aanvragen van een tuinadvies? Stel dan uw vraag hier.

Aanvraag tuinadvies

Uw gegevens
Kosten voor een tuinadvies zijn € 25,- voor leden en € 40,- voor niet leden.
Kijk hier hoe Vogelbescherming omgaat met uw persoonlijke gegevens.