Navigatie overslaan
Toon alles in de buurt

Door Francine Rietdijk
Tuinvogelconsulent

Francine Rietdijk

De liefde voor vogels is me met de paplepel ingegoten. Ik kon vroeger uren naar buiten kijken, het bos in, naar alle vogels, muisjes, eekhoorns. Sinds ik in Utrecht woon, heb ik mijn eigen tuin omgetoverd tot een vogelparadijs: soms zijn er meer dan twintig verschillende soorten te zien. Als Tuinvogelconsulent help ik mensen graag hun tuin aantrekkelijk te maken voor henzelf én de vogels.

Wat doet een Tuinvogelconsulent?

Tuinvogelconsulenten geven persoonlijk advies op maat over vogelvriendelijke tuin-, balkon- en schoolpleininrichting. De Tuinvogelconsulenten komen bij u langs om de mogelijkheden te bespreken voor een vogel- en natuurvriendelijke tuin. En schrijven op basis daarvan een advies op maat met praktische tips afgestemd op wensen en mogelijkheden. De kosten voor het opstellen van het rapport bedragen 30 euro voor particulieren (leden Vogelbescherming) en 47,50 euro voor niet-leden van Vogelbescherming en scholen.

Werkgebied

Francine Rietdijk:

Ik voel me verbonden met al die in het wild levende dieren: vogels, egels, kikkers, salamanders, padden, hommels, libellen. Daarom is voor mij ieder extra stuk natuur in de stad mooi meegenomen.

Vraag advies aan

Ik ben tijdelijk niet beschikbaar. U kunt een andere tuinvogelconsulent uit uw omgeving benaderen, of contact opnemen met het Servicecentrum van Vogelbescherming Nederland.

Heeft u een vraag over nestkasten of iets anders buiten het aanvragen van een tuinadvies? Stel dan uw vraag hier.