Samen voor vogels en natuur

Nieuw boek: Bedreigde vogels in Nederland

De afgelopen eeuw zijn er negen vogels verdwenen als broedvogel in Nederland. Door de vernietiging van leefgebieden en het verdwijnen van insecten. Het boek geeft adviezen hoe het tij te keren.

lees meer

Grote bonte specht, welkom in uw tuin?

Wat gaat het goed met de grote bonte specht. Briljant. Zo’n fraaie vogel, die ook nog eens dichtbij mensen leeft. Voer nu vast bij om ze welkom te heten in uw tuin. Misschien telt u er dan zelfs wel één bij de aankomende Nationale Tuinvogeltelling.

meer over de grote bonte specht

Vogelgids

Geef de strandplevier veilige broedplekken

Het wordt drukker en drukker op onze stranden. En dat betekent dat de strandplevier steeds minder ruimte heeft. Er zijn nog maar zo’n 130 – 145 broedparen over.
Vogelbescherming gaat nieuwe leefgebied inrichten in de monding van de Westerschelde.

Help ook mee

 

Vaarexcursie: Jagende slechtvalken en grazende smienten

meld u aan

Fotohut van de maand De Hoge Veluwe

Vogelhutten zijn bedoeld om dicht bij vogels te komen zonder ze te verstoren. Dit keer bezoeken Hans Peeters en Rob Kempers de hut bij Schaarsbergen op De Hoge Veluwe.

lees meer

Mijn tuin een vogelparadijs

Doe de gratis Postcode Vogelcheck en ontdek welke tuinvogels in de buurt leven. Ontvang dan makkelijke en praktische tuintips voor die vogels.

Doe de Postcode Vogelcheck

Laat uw stem horen en #protectwater

We hebben allemaal schoon water nodig om te overleven. De visarend om vis te vangen en wij mensen om te drinken. Maar volgens de laatste wetenschappelijke onderzoeken is 60% van de EU-rivieren, -meren en -moerassen er beroerd aan toe.

Laat uw stem horen voor gezond en natuurrijk water!

Vogel­cursus voor beginners

In 10 online vogellessen leert u veel vogels en hun geluiden herkennen. Met handige tips en filmpjes om van vogels te genieten. Onze ambassadeurs Nico de Haan en Camilla Dreef hebben de lessen samengesteld.

Aanmelden gratis vogelcursus