Navigatie overslaan
Uiterwaarden Waal / Agami Toon alles in de buurt
Uiterwaarden Waal / Agami Urban van Aar

Door Urban van Aar
WetlandWacht

Urban van Aar

Als Wetlandwacht denk ik mee met eigenaren, beheerders en gebruikers hoe Waaluiterwaarden en Gelderse Poort het beste ingericht en beheerd kunnen worden voor de vogels. Samen met collega’s volg ik de vogelstand en onderneem ik actie als het niet goed mocht gaan. Ik ben de schakel tussen de experts van Vogelbescherming Nederland en plannenmakers, beheerders, gebruikers en publiek.

Wat doet een WetlandWacht?

Voor de bescherming van wetlands werkt Vogelbescherming Nederland samen met een effectief systeem van vrijwilligers: het netwerk van WetlandWachten. De ongeveer 85 WetlandWachten in Nederland fungeren als ogen en oren in het veld. Ze houden ‘hun’ wetland in de gaten en ondernemen actie als er bedreigende ontwikkelingen voor natuur zijn. Verder stimuleren ze lokale en regionale beschermingsactiviteiten waar mogelijk. WetlandWachten hebben vaak veel kennis van vogels en hun leefomgeving en van het natuurgebied waar zij actief zijn. U kunt contact opnemen met de WetlandWacht over ontwikkelingen in desbetreffend natuurgebied die relevant zijn voor vogels.

Werkgebied

Waaluiterwaarden van Nijmegen tot Beneden-Leeuwen (noord- en zuidoever)

Urban van Aar:

Vogels zijn elegant en sierlijk, zijn veerkrachtig en kwetsbaar tegelijk. Hun leefruimte is de mijne. Als zij het goed hebben, floreren wij mensen ook.

Heeft u een vraag die niet specifiek over dit wetland gaat? Stel dan uw vraag hier

Contact WetlandWacht

Uw gegevens
Kijk hier hoe Vogelbescherming omgaat met uw persoonlijke gegevens.