Toon alles in de buurt

Door Sonja Hartlief

Sonja Hartlief

Als WetlandWacht van de Oostvaardersplassen verveel ik me geen moment. Zo houd ik me onder andere bezig met de voorbereiding van de ‘reset’ van het moeras, met de plannen voor een Nationaal Park Oostvaardersplassen en met de uitbreiding van Lelystad Airport. Vragen over de vogels in de Oostvaardersplassen? Neem gerust contact op!

Wat doet een WetlandWacht?

Voor de bescherming van wetlands werkt Vogelbescherming Nederland samen met een effectief systeem van vrijwilligers: het netwerk van WetlandWachten. De ongeveer 85 WetlandWachten in Nederland fungeren als ogen en oren in het veld. Ze houden ‘hun’ wetland in de gaten en ondernemen actie als er bedreigende ontwikkelingen voor natuur zijn. Verder stimuleren ze lokale en regionale beschermingsactiviteiten waar mogelijk. WetlandWachten hebben vaak veel kennis van vogels en hun leefomgeving en van het natuurgebied waar zij actief zijn. U kunt contact opnemen met de WetlandWacht over ontwikkelingen in desbetreffend natuurgebied die relevant zijn voor vogels.

Werkgebied

Bekijk op de kaart

Oostvaardersplassen

Sonja Hartlief:

"Ik vind het belangrijk dat de leefomgeving van vogels zo goed mogelijk beschermd is, ook als dat betekent dat een gebied minder toegankelijk kan zijn voor vogelaars en andere recreanten. Vogels zijn gelukkig overal en mijn favoriete huismussen bezoeken dagelijks mijn tuin: vrolijk kwetterende en hippende stuiterballetjes :-)"

Contact WetlandWacht

Uw gegevens
Kijk hier hoe Vogelbescherming omgaat met uw persoonlijke gegevens.