Navigatie overslaan
Eemmeer / Agami Toon alles in de buurt

Ria Escher

Al fietsend langs het Gooimeer en door de Eempolder hoor je de vele kieviten en grutto’s. En zie je direct dat er naast de vogels vele andere gebruikers zijn van dit prachtige gebied.. Vogels verdienen een veilig broedgebied en de ruimte. Het belang van goede samenwerking tussen alle partijen is nodig om hiervoor te zorgen. Ik wil graag mijn steentje bijdragen dat ook in de toekomst de weide vogels volop te zien en te horen zijn in dit Hollandse landschap.

Wat doet een WetlandWacht?

Voor de bescherming van wetlands werkt Vogelbescherming Nederland samen met een effectief systeem van vrijwilligers: het netwerk van WetlandWachten. De ongeveer 85 WetlandWachten in Nederland fungeren als ogen en oren in het veld. Ze houden ‘hun’ wetland in de gaten en ondernemen actie als er bedreigende ontwikkelingen voor natuur zijn. Verder stimuleren ze lokale en regionale beschermingsactiviteiten waar mogelijk. WetlandWachten hebben vaak veel kennis van vogels en hun leefomgeving en van het natuurgebied waar zij actief zijn. U kunt contact opnemen met de WetlandWacht over ontwikkelingen in desbetreffend natuurgebied die relevant zijn voor vogels.

Werkgebied

Eemmeer & Gooimeer Zuidoever

Ria Escher:

Ieder voorjaar is het weer een feest om het begin van een nieuw broedseizoen te zien en de horen. En te volgen hoe zich de cyclus herhaalt van nestje bouwen, broeden, voeden en uitvliegen. Voor mij is er niets fijners dan naar buiten gaan en vogels kijken.

Heeft u een vraag die niet specifiek over dit wetland gaat? Stel dan uw vraag hier

Contact WetlandWacht

Uw gegevens
Titel
Privacy Waarborg
Kijk hier hoe Vogelbescherming omgaat met uw persoonlijke gegevens.