Navigatie overslaan
Blauwe Kamer / Shutterstock Toon alles in de buurt
Blauwe Kamer / Shutterstock

Door Noemie Bernardin
WetlandWacht

Noemie Bernardin

Als een gepassioneerde vogel- en natuurliefhebber, begon ik vier jaar geleden in de Franse Alpen met het observeren en beschermen van vogels samen met de Franse vogelbescherming organisatie.. Sinds ik in Nederland woon, heb ik veel nieuwe en interessante vogelsoorten gezien, voornamelijk watervogels. Voordat ik Nederland kwam studeren had ik nog nooit een meerkoet of fuut gezien en. Als natuurliefhebber geloof ik dat we allemaal verantwoordelijk zijn voor het behoud van de natuur en de dieren die erin leven. Ik ben vastbesloten om mijn steentje bij te dragen en ik kan niet wachten om te zien wat de toekomst zal brengen op het gebied van natuurbescherming en behoud.

Wat doet een WetlandWacht?

Voor de bescherming van wetlands werkt Vogelbescherming Nederland samen met een effectief systeem van vrijwilligers: het netwerk van WetlandWachten. De ongeveer 85 WetlandWachten in Nederland fungeren als ogen en oren in het veld. Ze houden ‘hun’ wetland in de gaten en ondernemen actie als er bedreigende ontwikkelingen voor natuur zijn. Verder stimuleren ze lokale en regionale beschermingsactiviteiten waar mogelijk. WetlandWachten hebben vaak veel kennis van vogels en hun leefomgeving en van het natuurgebied waar zij actief zijn. U kunt contact opnemen met de WetlandWacht over ontwikkelingen in desbetreffend natuurgebied die relevant zijn voor vogels.

Werkgebied

Blauwe Kamer en Uiterwaarden Neder-Rijn zuidoever west

Kaart Uiterwaarden Nederrijn zuidoever west

Noemie Bernardin:

Als natuurliefhebber geloof ik dat we allemaal verantwoordelijk zijn voor het behoud van de natuur en de dieren die erin leven.

Heeft u een vraag die niet specifiek over dit wetland gaat? Stel dan uw vraag hier

Contact WetlandWacht

Uw gegevens
Titel
Privacy Waarborg
Kijk hier hoe Vogelbescherming omgaat met uw persoonlijke gegevens.