Navigatie overslaan
Haringvliet / Shutterstock Toon alles in de buurt

Haringvliet / Shutterstock

Door Jørgen Simons
WetlandWacht

Jørgen Simons

Het Haringvliet is sinds kort weer iets zouter en wordt onder invloed van de deels herstelde getijdendynamiek alsmaar mooier. Met zijn talrijke watervogels is het Haringvliet van groot belang voor de diversiteit van de vogelstand. Als WetlandWacht draag ik met veel plezier een steentje bij aan de broodnodige stabilisering en verbetering van deze diversiteit.

Wat doet een WetlandWacht?

Voor de bescherming van wetlands werkt Vogelbescherming Nederland samen met een effectief systeem van vrijwilligers: het netwerk van WetlandWachten. De ongeveer 85 WetlandWachten in Nederland fungeren als ogen en oren in het veld. Ze houden ‘hun’ wetland in de gaten en ondernemen actie als er bedreigende ontwikkelingen voor natuur zijn. Verder stimuleren ze lokale en regionale beschermingsactiviteiten waar mogelijk. WetlandWachten hebben vaak veel kennis van vogels en hun leefomgeving en van het natuurgebied waar zij actief zijn. U kunt contact opnemen met de WetlandWacht over ontwikkelingen in desbetreffend natuurgebied die relevant zijn voor vogels.

Werkgebied

Haringvliet

Jørgen Simons:

Liggend in het gras kon ik in mijn kinderjaren al wegdromen bij het horen van de water- en weidevogels bij ons in de buurt. De pure schoonheid van het geluid van vogels als de veldleeuwerik, de grutto, de kievit, de scholekster of de wulp blijft mij altijd fascineren. Maar ook het kabaal van een vlucht ganzen kan mij enorm bekoren.

Heeft u een vraag die niet specifiek over dit wetland gaat? Stel dan uw vraag hier

Contact WetlandWacht

Uw gegevens
Kijk hier hoe Vogelbescherming omgaat met uw persoonlijke gegevens.