Navigatie overslaan
Waterland / Henk Smit Toon alles in de buurt
Waterland / Henk Smit Henk Smit

Door Henk Smit
WetlandWacht

Henk Smit

Ik ben WetlandWacht sinds augustus 2016. Mijn werkgebied beslaat een deel van het IJmeer om precies te zijn tussen Polder IJdoorn bij Durgerdam en Muiden. Het bewaken van de gebruiksregels in dit gebied is een belangrijke taak van de WetlandWacht. Wij zijn als het waren de ogen en oren van de Vogelbescherming.

Wat doet een WetlandWacht?

Voor de bescherming van wetlands werkt Vogelbescherming Nederland samen met een effectief systeem van vrijwilligers: het netwerk van WetlandWachten. De ongeveer 85 WetlandWachten in Nederland fungeren als ogen en oren in het veld. Ze houden ‘hun’ wetland in de gaten en ondernemen actie als er bedreigende ontwikkelingen voor natuur zijn. Verder stimuleren ze lokale en regionale beschermingsactiviteiten waar mogelijk. WetlandWachten hebben vaak veel kennis van vogels en hun leefomgeving en van het natuurgebied waar zij actief zijn. U kunt contact opnemen met de WetlandWacht over ontwikkelingen in desbetreffend natuurgebied die relevant zijn voor vogels.

Werkgebied

IJmeer tussen Polder IJdoorn en Muiden

Kaart Markermeer-Zuid IJmeer

Henk Smit:

Vrijwilliger zijn van een organisatie die zich inzet voor het welzijn van vogels geeft heel veel voldoening. Iets terug doen voor de natuur, die zelf zoveel plezier aan ons mensen geeft, laat je voelen dat je zelf ook een deel uitmaakt van die zelfde natuur.

Heeft u een vraag die niet specifiek over dit wetland gaat? Stel dan uw vraag hier

Contact WetlandWacht

Uw gegevens
Titel
Privacy Waarborg
Kijk hier hoe Vogelbescherming omgaat met uw persoonlijke gegevens.