Toon alles in de buurt

Door Teus den Hartog
WetlandWacht

Teus den Hartog

Ik was al graag actief bezig in de natuur om mij heen en vond het een uitdaging om op een geheel andere wijze met die natuur bezig te zijn. Ik ken hier de mooie plekjes en wil me daar graag voor inzetten.

Wat doet een WetlandWacht?

Voor de bescherming van wetlands werkt Vogelbescherming Nederland samen met een effectief systeem van vrijwilligers: het netwerk van WetlandWachten. De ongeveer 85 WetlandWachten in Nederland fungeren als ogen en oren in het veld. Ze houden ‘hun’ wetland in de gaten en ondernemen actie als er bedreigende ontwikkelingen voor natuur zijn. Verder stimuleren ze lokale en regionale beschermingsactiviteiten waar mogelijk. WetlandWachten hebben vaak veel kennis van vogels en hun leefomgeving en van het natuurgebied waar zij actief zijn. U kunt contact opnemen met de WetlandWacht over ontwikkelingen in desbetreffend natuurgebied die relevant zijn voor vogels.

Mijn werkgebied

Noord-Beveland, met daaraan grenzend het Veerse Meer en de Oosterschelde (Neeltje-Jans)

Teus den Hartog:

“Elegantie, schoonheid, kracht, vrijheid en diversiteit: allemaal terug te vinden bij vogels. En dan vaak ook nog dicht bij huis ! Ik vind het leuk om mensen zich bewust te laten worden van al dit moois om hen heen."

Contact WetlandWacht

Uw gegevens
Vogelbescherming kan uw gegevens gebruiken om u te informeren over haar projecten en producten. Als u daar bezwaar tegen hebt, kunt u dat aangeven via info@vogelbescherming.nl.