Navigatie overslaan
Stadsnatuur / Jip Louwe Kooijmans Toon alles in de buurt
Stadsnatuur / Jip Louwe Kooijmans Timo Roeke

Door Timo Roeke
Stadsvogeladviseur

Timo Roeke

Vogels zijn niet weg te denken uit ons leven. Ze zijn immers overal. De stad is daar gelukkig geen uitzondering op. Als Stadsvogeladviseur geef ik advies en voorlichting in de Twentse gemeenten Borne en Hengelo. Dit doe ik om de belangen van stadsvogels en mensen optimaal op elkaar af te stemmen. Helaas hebben stadsvogels het moeilijk in onze steden. Steeds meer broedplaatsen verdwijnen door sloop, renovatie en isolatie van woningen en gebouwen. Als Stadsvogeladviseur help ik voorkomen dat de situatie voor onze stadsvogels verder achteruit gaat. Uit onderzoek blijkt dat mensen gelukkig worden van meer natuur in hun directe leefomgeving. Vaak is er veel te bereiken met minimale middelen. Waar een wil is, is een weg. In mijn functie heb ik contact met gemeenten, aannemer, buurtvereniging en particulieren. Schroom niet om contact met mij op te nemen wanneer u vragen heeft over stadsvogels.

Wat doet een Stadsvogeladviseur?

Voor de bescherming van vogels in steden en dorpen werkt Vogelbescherming Nederland samen met vrijwilligers: de Stadvogeladviseurs. Stadsvogeladviseurs zetten zich in voor vogels in stad en dorp. Zij zijn de ogen, oren en mond van Vogelbescherming op lokaal niveau. Dankzij hen zijn er op vele plekken in Nederland mooie initiatieven gestart voor een vogelvriendelijkere en groene leefomgeving. Samen maken ze gemeenten, ontwikkelaars, woningcorporaties en bewoners bewust van de natuur die iedereen net buiten zijn voordeur kan vinden én hoe u die een handje helpt. U kunt contact opnemen met een Stadsvogeladviseur voor advies over vogels en vogelvriendelijk beleid in uw gemeente of buurt.

Werkgebied

Gemeente Borne en Hengelo

Timo Roeke:

"Vogels en mensen leven al sinds mensenheugenis samen. We zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Laten we er samen voor zorgen dat dat zo blijft. "

Contact Stadsvogeladviseur

Uw gegevens
Titel
Privacy Waarborg
Kijk hier hoe Vogelbescherming omgaat met uw persoonlijke gegevens.