Navigatie overslaan
Toon alles in de buurt

Stadsnatuur / Jip Louwe Kooijmans

Door Timo Roeke
Stadsvogeladviseur

Timo Roeke

Vogels zijn niet weg te denken uit ons leven. Ze zijn immers overal. De stad is daar gelukkig geen uitzondering op. Als Stadsvogeladviseur geef ik advies en voorlichting in de Twentse gemeenten Borne en Hengelo. Dit doe ik om de belangen van stadsvogels en mensen optimaal op elkaar af te stemmen. Helaas hebben stadsvogels het moeilijk in onze steden. Steeds meer broedplaatsen verdwijnen door sloop, renovatie en isolatie van woningen en gebouwen. Als Stadsvogeladviseur help ik voorkomen dat de situatie voor onze stadsvogels verder achteruit gaat. Uit onderzoek blijkt dat mensen gelukkig worden van meer natuur in hun directe leefomgeving. Vaak is er veel te bereiken met minimale middelen. Waar een wil is, is een weg. In mijn functie heb ik contact met gemeenten, aannemer, buurtvereniging en particulieren. Schroom niet om contact met mij op te nemen wanneer u vragen heeft over stadsvogels.

Wat doet een Stadsvogeladviseur?

Stadsvogeladviseurs zijn voor Vogelbescherming de ogen en oren in het stedelijke gebied. De Stadsvogeladviseurs zetten zich in voor de bescherming van stadsvogels in hun directe omgeving, door partijen binnen hun eigen gemeente te informeren en te adviseren over vogels en vogelvriendelijk beleid. Verder proberen Stadsvogeladviseurs zo veel mogelijk mensen te enthousiasmeren over stadsvogels en hen te stimuleren om rekening met vogels te houden bij bijvoorbeeld de inrichting van hun eigen woon- en werkomgeving. Op die manier dragen Stadsvogeladviseurs bij aan een groene en prettige leefomgeving voor vogels én mensen.

Werkgebied

Gemeente Borne en Hengelo

Timo Roeke:

"Vogels en mensen leven al sinds mensenheugenis samen. We los zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Laten we er samen voor zorgen dat dat zo blijft. "

Contact Stadsvogeladviseur

Uw gegevens
Kijk hier hoe Vogelbescherming omgaat met uw persoonlijke gegevens.