Navigatie overslaan
Toon alles in de buurt

header-huismus / Melanie van den IJssel

Door Melanie van den IJssel
Stadsvogeladviseur

Melanie van den IJssel

Ik hou me voornamelijk bezig met reclame en promotiedoeleinden voor Vogelbescherming Nederland. Daarnaast observeer ik de populatie huismussen binnen de gemeente en via mijn persoonlijke Facebookpagina worden nieuwtjes en feitjes gewisseld over stadsvogels, zomer en wintergasten. En enthousiasmeer ik graag over stadsvogels in het algemeen.

Wat doet een Stadsvogeladviseur?

Stadsvogeladviseurs zijn voor Vogelbescherming de ogen en oren in het stedelijke gebied. De Stadsvogeladviseurs zetten zich in voor de bescherming van stadsvogels in hun directe omgeving, door partijen binnen hun eigen gemeente te informeren en te adviseren over vogels en vogelvriendelijk beleid. Verder proberen Stadsvogeladviseurs zo veel mogelijk mensen te enthousiasmeren over stadsvogels en hen te stimuleren om rekening met vogels te houden bij bijvoorbeeld de inrichting van hun eigen woon- en werkomgeving. Op die manier dragen Stadsvogeladviseurs bij aan een groene en prettige leefomgeving voor vogels én mensen.

Werkgebied

Gemeente Bergen L

Melanie van den IJssel:

"Vogels geven mij inspiratie en laten mij genieten van hun bijzondere melodie en zang. Hun leefwijze en intelligentie zorgen ervoor dat ik iedere keer weer enthousiast raak. Deze passie geef ik dan ook graag door d.m.v. het Stadsvogeladviseurschap."

Contact Stadsvogeladviseur

Uw gegevens
Kijk hier hoe Vogelbescherming omgaat met uw persoonlijke gegevens.