Navigatie overslaan
Sedumdak CS Rotterdam / Shutterstock Toon alles in de buurt
Sedumdak CS Rotterdam / Shutterstock Mathijs Schoon

Door Mathijs Schoon
Stadsvogeladviseur

Mathijs Schoon

Wij hebben als mens veel invloed op vogels en haar natuur. Voor velen gaat dat misschien onbewust aan haar voorbij en ik wil juist daarin de brug slaan naar meer bewustheid. Zo ook in de stad, waar veel leven is en hoort, maar waar ook nog vele mogelijkheden liggen. Om zodoende een algemene soort, algemeen te houden en wie weet meer leefruimte te bieden voor andere bijzondere vogels. Daar zet ik mij wat graag voor in!

Wat doet een Stadsvogeladviseur?

Voor de bescherming van vogels in steden en dorpen werkt Vogelbescherming Nederland samen met vrijwilligers: de Stadvogeladviseurs. Stadsvogeladviseurs zetten zich in voor vogels in stad en dorp. Zij zijn de ogen, oren en mond van Vogelbescherming op lokaal niveau. Dankzij hen zijn er op vele plekken in Nederland mooie initiatieven gestart voor een vogelvriendelijkere en groene leefomgeving. Samen maken ze gemeenten, ontwikkelaars, woningcorporaties en bewoners bewust van de natuur die iedereen net buiten zijn voordeur kan vinden én hoe u die een handje helpt. U kunt contact opnemen met een Stadsvogeladviseur voor advies over vogels en vogelvriendelijk beleid in uw gemeente of buurt.

Werkgebied

Rotterdam en omgeving

Mathijs Schoon:

Vogels hebben prachtige zangklanken waar ze zich mee uitdrukken en ze een stem geeft. Ik wil juist mijn stem gebruiken om deze mooie wezens te behouden en verder op de kaart te
zetten. Dat verdienen ze!

Contact Stadsvogeladviseur

Uw gegevens
Privacy Waarborg
Kijk hier hoe Vogelbescherming omgaat met uw persoonlijke gegevens.