Navigatie overslaan
Huiszwaluw / Jouke Altenburg Toon alles in de buurt
Huiszwaluw / Jouke Altenburg Henny Kloosterboer

Door Henny Kloosterboer
Stadsvogeladviseur

Henny Kloosterboer

In de afgelopen jaren diverse contacten met woningstichtingen over bescherming van huismussen en huiszwaluwen bij onderhoud en renovatie. De laatste tijd verschuift mijn aandacht meer naar tuinvogels. Ik geef vaker cursussen over vogels of voorlichting. Ook bij speciale doelgroepen, zoals ouderen.

Wat doet een Stadsvogeladviseur?

Voor de bescherming van vogels in steden en dorpen werkt Vogelbescherming Nederland samen met vrijwilligers: de Stadvogeladviseurs. Stadsvogeladviseurs zetten zich in voor vogels in stad en dorp. Zij zijn de ogen, oren en mond van Vogelbescherming op lokaal niveau. Dankzij hen zijn er op vele plekken in Nederland mooie initiatieven gestart voor een vogelvriendelijkere en groene leefomgeving. Samen maken ze gemeenten, ontwikkelaars, woningcorporaties en bewoners bewust van de natuur die iedereen net buiten zijn voordeur kan vinden én hoe u die een handje helpt. U kunt contact opnemen met een Stadsvogeladviseur voor advies over vogels en vogelvriendelijk beleid in uw gemeente of buurt.

Werkgebied

Maastricht

Henny Kloosterboer:

"Een stad met ruimte voor natuur is voor mij essentieel. De vogels rond eigen huis en tuin zorgen altijd voor levendigheid en plezier. Ik draag daarom graag mijn steentje bij aan het creëren van een goed leefklimaat voor mensen en vogels."

Contact Stadsvogeladviseur

Uw gegevens
Titel
Privacy Waarborg
Kijk hier hoe Vogelbescherming omgaat met uw persoonlijke gegevens.