Navigatie overslaan
Gierzwaluw / Shutterstock Toon alles in de buurt
Gierzwaluw / Shutterstock Barbara Clemens

Door Barbara Clemens
Stadsvogeladviseur

Barbara Clemens

Gouda streeft naar een gezonde leefomgeving voor haar burgers door meer natuur en biodiversiteit in en om de stad te realiseren. Ook onze stadsvogels hebben voor hun voortbestaan natuur en biodiversiteit nodig. Met het creëren van een prettige leefomgeving voor onze stadsvogels dragen wij dus ook bij aan het creëren van een gezondere leefomgeving voor de mensen in de stad. Stadsvogels zoals de gierzwaluw of huismus zijn in grote mate afhankelijk van de keuzes die wij maken bij de inrichting van onze steden. Denk hierbij aan renovatie- of isolatiewerkzaamheden, waardoor de gierzwaluw haar nestgelegenheid kwijt dreigt te raken. Met simpele maar effectieve maatregelen kan dit worden voorkomen. Als stadsvogeladviseur ben ik beschikbaar voor de gemeente, bedrijven en burgers om oplossingen voor het creëren van een prettige leefruimte voor onze stadsvogels nu en in de toekomst te vinden en te realiseren. Ik ga hierover graag met u in gesprek!

Wat doet een Stadsvogeladviseur?

Voor de bescherming van vogels in steden en dorpen werkt Vogelbescherming Nederland samen met vrijwilligers: de Stadvogeladviseurs. Stadsvogeladviseurs zetten zich in voor vogels in stad en dorp. Zij zijn de ogen, oren en mond van Vogelbescherming op lokaal niveau. Dankzij hen zijn er op vele plekken in Nederland mooie initiatieven gestart voor een vogelvriendelijkere en groene leefomgeving. Samen maken ze gemeenten, ontwikkelaars, woningcorporaties en bewoners bewust van de natuur die iedereen net buiten zijn voordeur kan vinden én hoe u die een handje helpt. U kunt contact opnemen met een Stadsvogeladviseur voor advies over vogels en vogelvriendelijk beleid in uw gemeente of buurt.

Werkgebied

Gouda

Barbara Clemens:

Wie wordt nou niet blij van de zang van de merel in de ochtend, het roepen van de gierzwaluwen op een mooie zomeravond, de vrolijke pimpelmeesjes in de tuin, de spectaculaire vliegshow van spreeuwzwermen in het najaar? Een leven zonder vogels is voor mij – ook in de stad - ondenkbaar.

Contact Stadsvogeladviseur

Uw gegevens
Titel
Privacy Waarborg
Kijk hier hoe Vogelbescherming omgaat met uw persoonlijke gegevens.