Toon alles in de buurt

Terschellingerpolder

Vogelbescherming zet zich in voor vogelrijke weides in Nederland met de Red de Rijke Weide campagne. Met PolderPracht passen we de gedachte achter deze campagne in de praktijk toe, zodat de Terschellinger Polder een inspirerend en duurzaam voorbeeld wordt.

In de Terschellinger Polder leven tussen de grazende koeien grote groepen weidevogels. Deze ruim duizend hectare grote polder is door de nabijheid van de Waddenzee en het open landschap een van de rijkste weidevogelgebieden van ons land. Vol bijen, vlinders, bloemen en… vogels.

Samen met

Samen met boeren, kaasmakers en ondernemers zetten de leden van Vogelbescherming zich in voor het herstel en behoud van dit bijzondere landschap. Dat gebeurt met steun van de Nationale Postcode Loterij.

Locatie

West-Terschelling

Helpt u mee?

Grutto’s en andere weidevogels redden het niet langer in ons land. Ze hebben vochtige grond en bloemrijke weides nodig om te overleven. Die rijke weides verdwijnen. Samen met weidevogelboeren brengt Vogelbescherming de rijke weide terug. En daarmee de typisch Nederlandse weidevogels. Helpt u mee?

Doneer nu

Gerelateerde items